SOCIAL MEDIA

keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Kylpylähotelli Edenissä, Nokialla


Kaupallinen yhteistyö: Scandic Eden Nokia             

Lauantai aamuna lähdimme pienelle lomalle meidän naapurikaupunkiin Nokialle ja siellä sijaitsevaan Scandic Eden Nokia kylpylähotelliin. Hotelli sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä. Nokian keskusta on kolmen kilometrin päässä ja Tampereelle on matkaa vain 15 kilometria. Helsingistä on myös suora yhteys Nokialle, ja bussi pysähtyy hotellin viereisellä pysäkillä.

Kylpylä on minulle tuttu jo omasta lapsuudesta, mutta tässä hotellissa en ole koskaan ennen yöpynyt. Myös yksi ihanimmista muistoista Edenistä on, kun olimme vuosia sitten mieheni kanssa kylpylässä viettämässä laatuaikaa kahdestaan ja saman päivän iltana hän kosi minua. Se päivä on kyllä jäänyt niin elävästi mieleen.

Nyt suosittu kylpylähotelli on uudistunut ja entistä mukavampi. Kooltaan 1500 m2 kylpylä tarjoaa monipuoliset pore- ja uima-altaat, vesiliukumäet, ulkoaltaan sekä täysin uudistetut sauna- ja suihkutilat. Liukumäkiä löytyy monenlaisia. Perheen pienimmille on useita erilaisia mäkiä ja hurjimmelle löytyy pitkiä liukuja, joista toisessa, osittain ulkona kiemurtelevassa mäessä lasketaan renkailla. Kylpylässä on kolme poreallasta, joista yksi on ihanan lämmin, 37 -asteinen kuuma-allas. Hierovia putouksia, suihkuja ja virtoja löytyy myös useita allasosaston eri puolilta. Kylpylän vapaa käyttö sisältyy hotellivieraiden majoitushintaan. Ihan ensimmäisenä menimmekin kylpylään, jota oli odotettu.

Kuva: Scandic Eden Nokia
Kuva: Scandic Eden Nokia 

Kuva: Scandic Eden Nokia 

Kuva: Scandic Eden Nokia 


Tasatunnein kuulutetaan, kun aaltokone käynnistyy pääaltaassa. Se on ollut suosikkini jo omassa lapsuudessa ja nyt siitä nauttivat myös omat lapset. Pitää muistaa huomioida, että pääallas syvenee eri kohdista, ja on syvimmillään jopa 160cm syvä. Lasten altaat ovat kuitenkin 15-25cm syviä. Virran huumasta voi nauttia myös virtaavassa joessa.

Saunoista pitäville löytyy hemmottelua. Kylpylässä on perinteisen saunan lisäksi ihana hyörysauna sekä tunnelmasauna, joka oli erityisesti tyttöjen suosikki. Tunnelmasaunan seinään heijastui lentäviä sudenkorentoja, joista yksi aina muutti muotoaan keijuksi. Erillistä maksua vastaan voi kokeilla lisäksi infrapunasaunaa, jonka lämpösäteillä on monia terveydellisiä vaikutuksia.

Uudistetut suihkutilat on ihanat ja ihailimme tyttöjen kanssa väiseinien kauniita kohokuvioita.

Kuva: Scandic Eden Nokia 

Kuva: Scandic Eden Nokia 

Kuva: Scandic Eden Nokia 

Kylpemisen lomassa voi nauttia allasbaarin antimista ja kesäisin myös ulkoaltaan aurinkoterassista. Kylpylähotellista löytyy lisäksi hyvin varusteltu kuntosali, pelihuone, frisbee- ja minigolfrata sekä hemmotteleva Day Spa.

Hotellin ravintolatarjonta on kattava ja rento. Aulan yhteydessä on uusi street food -henkinen Food Market ja kahvila, joka tarjoaa helppoa ja rentoa ruokailua sekä herkullisia vastapaistettuja kahvilatuotteita. Uusi a la carte -ravintola ja baari Little Italy tarjoaa nimensä mukaisesti antipasto-annoksia, pizzaa, pastaa, burgereita ja pihvejä sekä laadukkaita juomia. Toisen kerroksen Esmeralda ravintolassa voit nauttia runsaan hotelliaamiaisen, buffet- ja tilausillallisen. Pool Market allasbaarissa voit nauttia kylpemisen ohessa pientä purtavaa, raikkaita juomia ja kahvilan herkkuja.

Me kävimme kylpämisen jälkeen syömässä ja kahvittelemassa Food Marketissa. Paljon vaihtoehtoja pieneen ja isompaan nälkään, mutta myös ihania kahvila herkkuja. Paikka on todella viihtyisä ja trendikäs. Pidin paljon viherseinistä ja raikkaasta ilmeestä. Palvelu erittäin ystävällistä ja sujuvaa.



Hotellin huoneet ovat tilavat ja suurin osa täysin uudistettu. Kattava huonevalikoima tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen tarpeeseen. Meille oli varattu tämä 30m2 Superior Bathtub huone, joka on täysin uudistettu ja sieltä löytyy ylellinen huonevarustus sekä ilmastointi. Huoneen kylpyamme oli jälleen lapsille ihana yllätys. Rakastan myös itse rentouttavia, pitkiä vaahtokylpyjä.

Huoneen vihreä-sininen värimaailma sointuu täydellisesti kylpylän kanssa. Eden kuin jatkuu kylpylästä huoneisiin. Pidin huoneen tunnelmasta ja rauhallisuudesta. Kylpyhuone oli todella pirteä, mutta rauhoittava. Siellä jatkui sama tyyli, vihreää ja kukkainen takaseinä oli kuin kirsikka kakun päälle. pehmeän sängyn lisäksi parasta tässä huoneessa olikin juuri tuo kylpyhuone ja amme.




Sängynpäädyn kankaaseen on maalattu kartta, jossa näkyy mm. Nokianvirran ylittävä silta. 





Hotellin vastaanotosta lapset saivat pienen tervetuliaislahjan. He saivat valita jokainen, joko pelikortit tai lasin limua ja kaikki valitsivat itselleen pelikortit. Ainakaan ei tule sitten kotona kinaa korteista, kun kaikilla on omat. Hotellihuoneessa innostuttiin pelailemaan ennen illallista. 

Meille oli tehty pöytävaraus Little Italy a la carte ravintolaan. Lähdimme ajoissa huoneesta ja ehdimme myös kiertää hieman paikkoja ja käydä mm. lasten leikkihuoneessa.





Little Italy on todella rento ja paikalla on paljon muitakin lapsiperheitä. Alkujuoma tilauksen jälkeen saimme pöytään vielä leipää ja lapset saivat väritystehtäviä sekä puuvärit. Näin odottelu sujuu hieman mukavemmin. Palvelu on alusta alkaen ystävällistä ja lapset hyvin huomioon ottavaa.



Alkuruoaksi valitsimme mieheni knssa molemmat Classic Caesar salaatin eli romainesalaattia, paahdettuja luomubriossikrutonkeja, parmesaanilastuja ja caesarkastiketta. Lisänä salaattiin otimme grillattua kananrintaa.

Erittäin hyvä ja raikkaat maut, herkullinen kokonaisuus. Kananrinta oli erinomaisen hyvää. 


Esikoinen valitsi alkuruoaksi Etanat, eli Gorgonzolajuustolla kuorrutettuja etanoita.

Annos näytti maistuvan oikein hyvin ja oli sopivan kokoinen alkuruoaksi.


Tytöt aloittivat pääruoalla, ja valitsivat lasten menusta. Toinen valitsi hampurilaisen, kotimaisella Black Angus -jauhelihapihvillä ja ranskanperunoita. Lisäksi kurkku- ja porkkanatikut, sekä juomaksi appelsiinimehua.

Hampurilainen maistui todella hyvin, ja kurkku- ja porkkanatikut sekä ranskanperunat heti perässä.

Toinen valitsi itsetehtyjä kananugetteja, ranskanperunoita ja majoneesia. Lisäksi kurkkutikut ja juomaksi appelsiinmehu.

Annos maistui ja on sopivan kokoinen, ranskanperunat maistui majoneesin kanssa. Kananugetit maistui myös.



Esikoinen valitsi pääruoaksi pizzan, kinkku, ananas, aurajuusto, katkarapu -täytteillä. juomaksi pepsi.

Omilla täytteillä tilattu pizza maistui todella hyvin.



Oma valintani oli Milanese, eli parmesaanileivitetty kanaleike, kirsikkatomaattisalsaa ja rucolaperunoita. Lisäksi paahdettuja juureksia ja juomana alkoholiton kuohuviini.

Kanaleike oli maukas ja erityisesti rucolaperunat ja juurekset olivat mieleeni.


Miehen valinta oli Pippuripihvi 180g eli grillattu kotimainen sisäfileepihvi, Jaloviina-pippurikastiketta, paahdettuja juureksia ja ranskanperunoita. Juomana valkoviini.

Pippurikastike täydensi pippuripihvin makua loistavasti. Ranskalaiset olivat rapeat ja sopivan suolaiset.


Jälkiruoaksi valitsin mieheni kanssa Tiramisun eli Savoiardi-keksiä, kahvisiirappia, amarettomascarponemoussea ja murskattuja suklaakahvipapuja. Juomaksi cappuccino.

Mousse oli todella hyvää. Kokonaisuus oli täynnä vahvoja sekä lempeitä makuja, hyvä yhdistelmä.


Lapset valitsivat jälkiruoiksi erilaisia jäätelöitä, eri kastikkeilla ja päällisillä.


Ravintola oli tunnelmaltaan rento. Palvelu ystävällistä ja lapset huomioon ottavaa. Ruokaa ei juuri tarvinnut odotella vaikka asiakkaita oli paljon. Ruoka oli hyvää ja maistuikin hyvin koko perheelle.

Illallisen jälkeen palasimme meidän huoneeseen ja lapset kävivät vielä vuorotellen vaahtokylvyssä ennen nukkamaan menoa. Uni kyllä maistui kaikille päivän päätteeksi.





Aamiainen on todella runsas sekä monipuolinen ja tarjolla on paljon terveellisiä vaihtoehtoja. Yli 100 tuotteen valikoimassa on myös runsaasti vaihtoehtoja jokaiseen ruokavalioon ja makuun sopivia herkkuja mm. gluteenittomia, laktoosittomia ja vegaanisia. Ja jos haluat syödä aamiaisen mielummin huoneessasi, sekin on mahdollista. Voit tilata take away -vaihtoehdon edellisenä iltana.



Aamupalan jälkeen lepäilimme hetken meidän huoneessa ja osa lapsista kävi vielä kerran vaahtokylvyssä. Kun tavarat oli kasattu valmiiksi laukkuihin, menimme vielä kylpylään nauttimaan ennen kotiin lähtöä.






Meillä oli todella onnistunut reissu, heti vastaanotosta alkaen, jossa oli todella ystävällinen ja iloinen palvelu. Heti ensimmäisistä hetkistä alkaen tunsimme itsemme erittäin tervetulleiksi.
Lapset ja koko perhe otettiin, joka paikassa hyvin huomioon. Reissusta jäi kiva muisto meille kaikille.

Kiitos!






4 kommenttia :

  1. Ihanat kuvat! Olen usein katsonut juuri tätä kyseistä kylpylähotellia mutta ei oo tullu lähettyä! Näyttää siltä että oon jääny paljosta paitsi kun tonne ei oo tullu lähettyä, ehkä siihen täytyy tehdä muutos!

    Luin sinun blogisi viime vuotisia joulupostauksia, tuli ihana fiilis niistä❤️ Varsinkin postaus "joulun ehkä tärkein lahja" ❤️

    Mukavaa joulunodotusta!

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Siitä on valtavasti aikaa kun ollaan oltu viimeksi kylpylässä. Taisi olla joskus 2006 :)

    VastaaPoista
  3. Kun pikkuneiti tuosta vielä kasvaa niin kylpylät tulevat varmasti meillekin tutummaksi :)

    VastaaPoista
  4. Ihana paikka ja tuli kauhea nälkä noita ruokakuvia katsellessa. Ihana kirjoitus ja kuvat - tuli olo, että tuonne on päästävä :D

    VastaaPoista