SOCIAL MEDIA

perjantai 4. maaliskuuta 2022

Uusimme vihkivalamme 26.2.2022


 
Vihdoin koitti meidän suuri päivä 26.2.2022 jolloin uusimme vihkivalamme Ylöjärvellä 10.avioliittovuoden jälkeen. Tätä päivää olin odottanut viimeiset 10.vuotta. Päätimme jo silloin kun avioiduimme ystävänpäivänä 14.2.2012 että uusimme valamme. Alunperin tarkoitus oli uusia valamme ja järjestää juhla johon voimme kutsua enemmän läheisiä juhlimaan kanssamme. Vuosien myötä vihkivalojen uusimiseen liittyi ennenkaikkea halu vahvistaa liittoamme ja saada siunaus tuleville vuosille. Olemme käyneet yhdessä läpi lukuisia vastoinkäymisiä aina suruista suurimpaan. Kuitenkin olemme saaneet liittomme kestämään ja rakkauden säilymään. 

Mikään ei ole ollut itsestäänselvyys vaan töitä on tehty paljon liiton ja suhteen eteen. Aina se ei myöskään ole ollut se helpoin vaihtoehto. Yhteenkuuluvuuden tunne, rakkaus, yhteinen historia, yhdessä koetut ja jaetut elämäntapahtumat ovat antaneet voimaa ja syyn jaksaa jatkaa. Elämää ei voi käsikirjoittaa tai suunnitella ennalta. Elämä voi antaa ja viedä miten haluaa. Emme voi koskaan varautua täysin siihen mitä elämä eteemme milloinkin tuo, mutta siihen voimme vaikuttaa miten suhtaudumme siihen. Se voi viedä aikaa, mutta anna itsellesi siihen mahdollisuus. Kaiken ei tarvitse olla heti selkeänä mielessä vaan pohdi, tutustu mieleesi mitä päällimmäisten tunteiden alta löytyy. Tee ratkaisusi rauhassa ja ota niin paljon aikaa kuin vain ikinä tarvitset. Tee päätöksesi sen pohjalta mikä tuntuu sinusta hyvältä ja oikealta. Ei sen pohjalta mitä mieltä muut ovat, koska vain sinä tiedät ja tunnet juuri teidän tarinan.

Sanotaan, että ennen kuin voi rakastaa toista pitää osata rakastaa itseään. Oma mielipiteeni tähän on, että ihminen kykenee ja voi rakastaa toista vaikka ei osaisi vielä rakastaa kunnolla itseään. Ihminen ei tule valmiiksi koskaan vaan tulee olemaan keskeneräinen läpi elämän. Tämän vuoksi ei myöskään voi olettaa, että asia olisi niin yksinkertainen. Ymmärrän toki mitä sanonnalla tarkoitetaan ja osin se pitääkin paikkansa, mutta ei ole tietenkään veteen piirretty viiva. Hyvässä suhteessa, sinulle oikeanlaisen ihmisen kanssa sinulla on myös tilaa kasvaa ja oppia itsestäsi. On väistämätöntä, että molemmat osapuolet muuttuvat ja kasvavat ihmisinä ajan myötä, mikä voi puolestaan muuttaa jollakin tapaa myös suhdetta. Tähän on toiminut avoin ja rehellinen puhuminen puolin sekä toisin. Näin voi välttyä turhilta olettamuksilta ja lisätä molempien ymmärrystä. Puhumattomuus vain kuormittaa suhdetta etenkin pitkällä aikavälillä. 

Ron on antanut minulle tilaa kasvaa ja aikaa eheytyä omaan tahtiini. Kulkenut rinnalla tukien ja luottaen. Tässä suhteessa olen saanut kokea ensimmäistä kertaa, että on olemassa joku joka oikeasti ymmärtää minua. Jaamme samanlaisen ajatusmaailman ja elämän arvot. Se miten Ron rakastaa ja kohtelee minua on myös auttanut minua näkemään itseni hänen silmin. Hän on näyttänyt tietä, mutta itsensä ja toisen rakastaminen lähtee aina omasta mielestä ja kehosta. Vastuu on sinulla itselläsi. Itsensä tärkeäksi ja rakastetuksi tulemisen tunne on meille kaikille tärkeää. Hyvässä suhteessa sinulla on mahdollisuus opetella sitä myös yhdessä.


Kiitos kaikille, jotka olette kulkeneet mukana meidän matkalla.

Kiitos kaikille, jotka olitte mukana jakamassa kanssamme tämän meille tärkeän päivän.Blogi jatkaa juhlahumussa ja tulevissa postauksissa käydään läpi päivää yksityiskohtaisemmin.4 kommenttia :

 1. Oih ihanaa - paljon onnea! Odotan innolla, että esittelet somistusta, tarjoiluja ja sun kaunista tyyliä. Oot juhlahommissa niin inspiroiva!

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista nähdä sisältöä sitten tosiaan tästä lisääkin :)

  VastaaPoista
 3. Me mentiin naimisiin Matraatissa. Pastori siunasi meidät kun kuopus syntyi ja vielä on minun uskonnollisen johtajan vuoro siunata avioliitto. Mutta se tulee kun sen aika on ja toivottavasti se tapahtuu Krakovassa <3 Vihkivaloja ei uusita tosin, kun tämä on ollut enemmän meidän juttu :)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista pohdintaa parisuhteesta. Lämpimät onnittelut teille vihkivalanne uusimisen johdosta <3

  VastaaPoista