SOCIAL MEDIA

tiistai 29. maaliskuuta 2022

Meidän viinivalinnat häämenulleKaupallinen yhteistyö: Viinimaa

Viinien valinta perustuu pääsääntöisesti sen käyttötarkoitukseen ja omista mieltymyksistä. Hääjuhlassa meillä oli tarjolla useita eri ruokalajeja, joten viinien piti sopia niistä mahdollisimmen monen ruoan makuun. Viinin kannattaa siksi olla myös melko kevyt ja hedelmäinen. Usein tarjotaankin sekä valko- ja punaviiniä. Meillä oli kuitenkin myös kolmas vaihtoehto, roseeviini, mitä suositaan usein etenkin kesän juhlissa, mutta sopii niin arkeen kuin juhlaan vuoden ajasta riippumatta. Halusimme tarjota useamman vaihtoehdon ruokajuomaksi myös viineissä ja niin, että ne sopivat seurusteluun myös ruokailun jälkeenkin.

Noutopöydän valkoviiniksi sopivat ennen kaikkea hedelmäiset ja pirteät. Punaviiniksi sopivat marjaisat ja raikkaat, mutta jos kuitenkin haluaa täyteläisemmän viinin, kannattaa valita meheviä ja hilloisia punaviinejä. Kuivat roseeviinit ovat sopivasti valkoviiniä runsaampia, mutta samalla kuitenkin kevyempiä kuin punaviinit ja siten helppo yhdistää erilaisiin ruokiin. Roseeviini on trendikäs vaihtoehto, jonka suosio kasvaa koko ajan.
Meidän valinta oli laadukas Ranskalainen LYV-viinisarja, mikä ihastuttaa maullaan, mutta myös tyylikkäällä ja erottuvalla ulkomuodollaan. Valko- ja roseeviinissä on lisäksi lasinen korkki, joka on helppo sulkea ja avata uudelleen.

Valkoviini LYV Sauvignon Blanc on Sauvignon Blanc-rypäleestä valmistettu, vaaleankeltainen, kuiva ja kukkaisen hedelmäinen viini, mikä sopii salaateille, kevyille alku- ja pääruoille sekä nautiskeluun. Kuvailtu maku on kuiva, raikkaan hapokas ja tasapainoinen viini, jossa vihreää omenaa, kevyttä sitrusta, trooppista hedelmää mm. aprikoosia ja greippiä sekä hentoa yrttisyyttä. Tuoksu on intensiivinen ja kukkaisen hedelmäinen.

Punaviini LYV Grenache Rouge on Grenache- rypäleestä valmistettu, tummanpunainen, mehevän keskitäyteläinen punaviini eteläisestä Ranskasta, Pays d´Ocin alueelta. Viini sopii mainiosti erilaisille kevyille liharuoille ja pikkusuolaisille sekä nautiskeltavaksi sellaisenaan. Kuvailtu maku on keskitäyteläinen, marjaisa ja tasapainoinen viini, jonka maussa on kypsää tummaa marjaa sekä kevyttä mausteisuutta. Silkkiset tanniinit. Tuoksultaan monivivahteinen, jossa metsämansikkaa ja mustaherukkaa sekä hentoa kukkaisuutta.

Roseeviini Lyv Rose on Syrah, Grenache ja Cinsault rypäleistä valmistettu, lohenpunainen, kuiva, keskihapokas, raikkaan marjaisa ja tyylikäs eteläranskalainen Roseeviini, mikä sopii salaatin ja alkupalojen kanssa sekä nautittavaksi sellaisenaan. Kuvailtu maku on keskihapokas, mansikkainen, sitruksinen, hennon vadelmainen ja kevyen mausteinen. Tuoksultaan hennon marjainen.Laitan vielä esimerkkinä meidän häämenun. Muita ruokajuoma vaihtoehtoja oli lisäksi mm. Lager olutta ja alkoholitonta kuohuviiniä.

Menu

Suolapedillä paahdettua punajuurta, salaattia, vuohenjuustokreemiä ja paahdettuja pinjansiemeniä.
-
Mehustettua tomaattia, itse valmistettua ricotta-juustoa ja pestoa.
-
Tryffelillä maustettua perunasalaattia.
-
Kevyesti savustettua kirjolohta, rosmariinilla maustettua metsäsienisalaattia ja piparjuurta.
-
Naudan peehtopaistia ja mustaherukkaa.
-
Ranskalaista maalaisleipää ja voita.
-
Kanaa viinissä "coq au vin"
-
Timjamilla maustettua juures-perunagratiinia.
-
Pienemmille lapsille:

Vihersalaattia
-
Lihapullia
-
Perunamuusia

( 4Catering )

Kaunis viinipullo on monikäyttöinen senkin jälkeen, kun viini on nautittu. Esimerkiksi mehu- tai vesipullona ruokapöydässä, salaatinkastike- tai öljypullona, joka on helppo sulkea viinin lasisella korkilla, tai vaikkapa maljakko kukille.Lähetä kommentti