SOCIAL MEDIA

keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

Sittenkin uusi vihkisormusKaupallinen yhteistyö:

Alunperin minun oli tarkoitus käyttää valojemme uusimisessa sormusta, jolla meidät vihittiin avioliittoon kymmenen vuotta sitten. Ajan kuluessa koin kuitenkin yhä tärkeämmäksi sen, että myös minulla olisi sormus mikä on valittu juuri tätä varten ja siitä jäisi myös ihana muisto. Minulla on entuudestaan myös muita koruja, joihin liittyy vahva tunneside ja kauniita muistoja. Toivon, että jonain päivänä ne ovat arvokkaita muistoja tunnearvoltaan myös lapsilleni.

Aiempi vihkisormukseni on valkokultainen, jossa on kymmenen pientä timanttia. Se on ostettu Kultajousesta myös. Tällä kertaa halusin sormuksen materiaaliksi keltakullan. Olin ihaillut jo pidempään myös värillisiä jalokiviä, etenkin punaisen eri sävyissä ja halusin yhdistää nämä tässä uudessa sormuksessa. Aiemmin halusin, että kihla- ja vihkisormus sopivat toisiinsa, mutta nyt en sitä vaihtoehtoa miettinyt vaan se saa olla aivan erilainen kuin aiemmat. Tarkoitus ei olekaan pitää niitä välttämättä yhtäaikaa vaan erikseen välillä vaihdellen.

Kierrettyäni useita liikkeitä, vihdoin löysin sen minulle täydellisen sormuksen Kultajousesta. Sormus on valmistettu keltakullasta ja sen keskellä on kaunis rubiini, jota ympäröi timantit. Tämä sormusmalli ja sen kivien muodot olivat täsmälleen sitä mitä etsin. Usein kun itselleni tulee selkeä kuva siitä mitä haluan, niin olen täysin varma valinnasta, kun se oikea osuu kohdalle. Toki samalla silmäilen muitakin vaihtoehtoja, mutta en tainnut edes kokeilla muita sormusmalleja. 

Asiakaspalvelu on ollut aina ammattitaitoista ja laadukasta asioidessani Kultajousen myymälöissä kuten tälläkin kertaa. Sovitin sormuksesta eri kokovaihtoehtoja useaan kertaan, jotta varmistuimme mikä niistä on minulle se sopivin. Tarkistimme myös aiemman sormukseni koon ja vertailimme niiden eroavaisuuksia leveydessä sekä reunojen pyöreydessä. Sormuksen muoto ja leveys voivat myös vaikuttaa siihen oikean koon löytämiseen ja koko voi näin vaihdella eri mallien välillä. Olen huomannut, että itselläni sormet reagoivat myös erittäin helposti lämpötiloihin, joten odottelimme jonkin aikaa sisätiloissa ennen sovitusta. Pyrimme myös huomioimaan vuodenaikojen lämpötilavaihtelut koon valinnassa. Kun koko oli selvä, en miettinyt sen enempää. Tässä on minun unelmieni sormus.


Kuten aiemminkin olen kertonut, että lähes jokaisella valinnalla on jokin merkitys, ja niin on myös nyt. Olen paljon lukenut jalokivistä tietoa sekä niihin liittyvistä tarinoista ja uskomuksista. Rubiini on kaunis ja väriltään kiinnostavin, joten perehdyin etsimään siitä tietoa enemmän. 

Rubiini on arvokivi, mikä kuuluu neljän suuren jalokiven joukkoon yhdessä timantin, smaragdin ja safiirin kanssa. Rubiinia kutsutaan myös jalokivien valtiaaksi sen kauneuden ja harvinaisuutensa vuoksi. Rubiinista löytyy punaisen sävyjä hyvinkin runsaasti ja länsimaissa punainen väri on vahvasti liitetty intohimoon ja kuvastanut tunteen syvyyttä. Rubiinissa sulkeumat ovat yleisiä, eikä niitä välttämättä pidetä virheinä, vaan aitouden takeina.

Kautta aikojen arvostettu rubiini on voimakkaiden tunteiden, rakkauden, intohimon ja elämänvoiman kivi. Rubiini symboloi aurinkoa ja sen sanotaan suojelevan erityisesti herkkiä ihmisiä ja antavan kantajalleen elämänhalua ja rohkeutta. Rubiinin on myös uskottu syntyneen Äiti Maan vuodattamista veripisaroista, jotka suojaavat omistajaansa kaikelta pahalta. Kiven suojelevan voiman uskotaan vahvistuvan jos korua kannetaan vasemmalla puolella kehoa.

Kiviterapia on vanha hoitomuoto, jota käytettiin jo antiikin Roomassa, Kreikassa, Kiinassa ja Intiassa. Kivien uskotaan kantavan mukanaan miljoonia vuosia vanhaa energiaa, joka vaikuttaa ihmiseen samalla tavalla kuin muutkin luonnonilmiöt, kuten valo ja lämpö. Kiviä käytetään parantajina, onnentuojina ja suojelijoina.


Timantti on ollut kautta aikojen suosittu kivi, jota on käytetty rakkauden symbolina antiikin Kreikan ajoista nykypäivään saakka. Sen ajatellaan kertovan ikuisesta tai kaiken kestävästä rakkaudesta, ja siksi sitä pidetään erittäin romanttisena lahjana. Muinaiset Intialaiset uskoivat timanttien olevan tähtien sirpaleita, johtuen luultavasti timanttien säihkyvyydestä. Kirkas timantti kuvaillaan yltäkylläisyyden, puhtauden ja harmonian kivenä, joka tuo elämään selkeyttä sekä onnea ja energiaa. Timantti kirkastaa ajatuksia, kun yrität selvittää ongelmia ja erottaa totuuden valheesta. Timantit mielletään yleisesti kirkkaiksi kiviksi, mutta niitä löytyy myös värillisinä.

Kiehtooko sinua tarinat ja uskomukset jalokivien takana? Voisiko niillä olla vaikutusta ehkä omaan valintaasi? Olen todella tyytyväinen sormukseen, siihen liittyvästä kauniista muistosta ja rakkaudesta.♡
4 kommenttia :