SOCIAL MEDIA

perjantai 4. toukokuuta 2018

Pitääkö aikuisia ihmisiä opettaa olemaan kiusaamattaYleensä lapsia opetetaan olemaan kiusaamatta muita.
Olemaan ystävällisiä ja ottamaan leikkiin mukaan. 

Vanha sanontakin kuuluu, että kaikista ei tarvitse tykätä, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen.
Tuttu sananparsi varmasti myös sinulle?

Nykyään tuntuu, että aikuiset kiusaavat toisiaan jopa enemmän kuin lapset toisiaan.

Miksi?

Nykyään on ehkä helpompi tehdä kiusaa esimerkiksi somessa. Miksi ne käytöstavat hukkuvat nettimaailmassa? Sitten tapahtuu paljon myös joukkolynkkauksia. Välillä osa väestä ei edes tiedä mistä on kyse, mutta kai minäkin kun muutkin.

Joku on keksinyt pahoittaa mielensä jonkun hyvänmielen kommentista tai kuvasta. Vai hetkinen oliko hänellä vain huono päivä töissä tai tuli riideltyä puolison kanssa. Nyt vituttaa ja taidanpa oksentaa pahan olon tuntemattoman niskaan netissä.

Joka päivä näen kiusaamista netistä ja kyllä ne ovat aikuisia ihmisiä jotka siellä tappelevat.

Jos on paha olla, voisiko jokin muu auttaa enemmän ja paremmin kuin se, että purkaa sen tuntemattomiin ihmisiin? Melkein sama asia kun alkaisit kaupan jonossa piikittelemään kanssa jonottajia tai huutamaan naapurille postilaatikolla.

Toki jotkut tätäkin harrastavat, mutta ei kuitenkaan siinä määrin kuin mitä netissä räyhätään.

Monet toimivat ehkä ennen kuin ehtivät edes miettimään sanojaan. Kiihtyneessä tilassa antavat sanojen paukkua ruudun takaa sen enempää ajattelematta.

Väärinkäsityksiä tulee ja paljon. Ihmiset lukevat päivitykset kukin tavallaan. Saatetaan kiihtyä jo otsikosta ja itse teksti sisältöineen jää toissijaiseksi. He jäävät ikäänkuin jumiin tähän epäkohtaan eivätkä pääse siitä yli eikä ympäri.

Ensi kerralla jos jonkun päivitys saa kierrokset nousemaan, niin rauhoitu  ja lue se uudelleen. Mieti mikä siinä on sellainen epäkohta joka saa sinut näkemään punaista ja miksi?
Jos kuitenkin mielesi tekee kommentoida, niin tee se asiallisesti ja voit myös varmistaa oletitko asian oikein.

Kun näet vain sitä tekstiä ruudulla siinä ei ole mukana toisesta välittyvää tunnetta joka antaisi helpommin kuvan siitä mitä sillä tarkoitetaan tai halutaan ilmaista. Välillä se menee sitten arvailuksi ja joku käsittää asian väärin. Siinä on valmis soppa kun ihmiset sitten suorilta lynkkaavat tämän kirjoituksen tehneen henkilön.

Välillä olen myös miettinyt miksi ihmiset käyttäivät näin toisiaan kohtaan netissä koska eivät varmasti ainakaan suurin osa tekisi näin kasvotusten?

Se on niin helppoa ja toiset ehkä hakevat paikkaa jonne purkaa sitä huonoa oloa ja vitutusta.

Kuinkahan menee lapsille oppi perille kun aikuiset ihmiset käyttäytyvät tällä tavoin netissä ja somessa. Eikä ikärajaa tunnu olevan tälle ilmiölle.

Varmasti sinäkin olet törmännyt tähän?

Mukavaa viikonloppua kaikille 🌸


-Marjut-


Seuraa ja tykkää myös facebook sivuistani.

Seurata voit myös instagramissa.

Youtubeen olen linkittänyt nyt ensimmäisen videoni.
Meidän vapusta. Linkki alla.Lähetä kommentti