SOCIAL MEDIA

tiistai 11. joulukuuta 2018

Joulutunnelmaa ja pandoja Ähtärin eläinpuistossa


Kaupallinen yhteistyö:
Ähtäri Zoo

Viime viikonloppuna olimme koko perhe Ähtärissä. 
Saavuimme lauantaina Ähtärin Eläinpuistoon ja Mesikämmen hotelliin.
Meillä oli mukava, ihanan mökkimäinen huone. Lauantaille oli järjestetty Ähtäri Zoo Farmin joulu -tapahtuma joka järjestettiin nyt kolmatta kertaa.
Mukana oli tänäkin vuonna joulupolku, joulutervehdyksen vieminen tilan eläimille sekä navetan vintille rakennettu tonttujen paja ja tottakai mukana oli myös joulupukki tonttuineen. 

Farmi on ihastuttava 1900-luvun alun maatila, jossa asustelee tuolle ajalle tyypillisiä eläimiä. Farmilla voit tutustua eläimiin, vanhaan elämäntapaan sekä suomalaisiin alkuperäisrotuihin.
Tilalla on aito 1800-luvulla rakennettu pohjalaistalo, jossa kesäisin toimii Piikain Puoti joka avasi ovensa myös Farmin joulu -tapahtuman ajaksi.

Tänä vuonna tuvassa oli myös joulumyyjäiset ja paikalla oli myyjiä läheltä sekä hieman kauempaakin. Myyjäisistä sai ostaa villa-, puu-, ja turvetuotteita sekä jouluisia herkkuja. Paikalla oli myös Palsanpuron pajan seppä joka kesällä takoi Farmin omassa pajassa mm. nauloja, naulakoita ja riipuksia.Farmin piha oli todella tunnelmallinen lukuisten kynttilöiden valaistessa pihaa.
Seuraavaksi menimme Ähtäri Zoon pandataloon, Snowpanda Houseen.
Pandatalossa on katselutila, jossa pandoja voi katsella niiden ulko- sekä sisätarhoissa.
Meidän vieraillessa, pandat olivat sisätiloissa lepäilemässä.
Ehkä yöunilla, kuten lapset totesivat.
Pandatalossa on möys Snowpanda Deli&Cafe sekä Zoo Shop matkamuistomyymälä.
Pysähdyimmekin tänne syömään.


Reissussa syömme yleensä ruokia joita emme tavallisesti syö. En muista milloin viimeksi olisimme syöneet hampurilaisia. Ruoka oli todella hyvää ja erityisen täyttävää.
Tytöt söivät lasten annokset ja esikoinen valitsi saman annoksen kuin me vanhemmat.
Itselleni olisi hyvin riittänyt myös lasten annoskoko, niin täyttävää ruoka oli. Eikä todellakaan tarvinnut jäädä nälkäiseksi.
Jälkkärinä joimme kahvit ja lapset ottivat kaakaota. Ruokailun jälkeen palasimme hotellihuoneeseen lepäämään.

Illallispöytä oli varattuna hotellin ravintolaan. Ravintola oli hämyisä ja tunnelmallinen.
Ruokailut ovat aina yksi matkan kohokohdista. Hetki kun saa istua valmiiseen pöytään nauttimaan hyvästä ruoasta koko perheen kanssa. 

Me vanhemmat sekä esikoinen söimme kolmen ruokalajin illallisen ja tytöt söivät pääruoan sekä jälkiruoan. Alkuruoaksi itse otin kanttarellikeittoa joka oli todella hyvää. Suosittelen ehdottomasta jos olet sienten ystävä.Juomaksi valitsin alkoholitonta kuohuvaa joka sopii koko ruokailun ajan nautittavaksi monen eri ruoan kanssa.


Mies ja esikoinen valitsivat alkuruoaksi hirviterriiniä, pikkelöityjä juureksia, punasipuli-Cumberlandinkastikkeella.


Tyttöjen pääruoat otimme myös heidän omien toiveiden mukaan. Paneroitua porsaanleikettä ja perunasosetta sekä paneroitua broilerin sisäfilettä ja lankkuperunoita.


Me vanhemmat ja esikoinen valitsimme kaikki samanlaisen pääruoan.
Härän entrecote, savupaprika-yrttimaustevoilla, perunasoseella ja paistetuilla kauden kasviksilla.


Jälkiruoaksi valikoitui jäätelöä suklaakastikkeella, miehelle sekä tytöille.


Minä ja esikoinen valitsimme suklaamarkiisia, vadelmasorbetilla ja vaniljajäätelöllä.
Todella hyvää ruokaa ja erittäin ystävällinen palvelu. 
Lapsiystävällinen ravintola jossa lapsetkin otettiin todella hyvin huomioon. 


Aamusella sain napattua kuvaa meidän hotellihuoneen maisemista. Sielu lepää näissä Suomen upeissa metsämaisemissa.Seuraava päivä lähti käyntiin hyvällä aamiaisella sekä uimareissulla hotellin omassa pienessä kylpylässä joka myös kuuluu hotellihuoneen varanneille.

Uimareissun jälkeen suuntasimme vielä Ähtärin eläinpuistoon. Eläinpuisto on auki ympäri vuoden, mutta esimerkiksi karhut ovat tähän aikaan talviunilla. Monissa paikoissa oli myös mahdollisuus kurkata eläinten pesäpaikkoihin. Niitä löytyi ulkoaitausten vieressä olevista katoksellisista tiloista. Niihin sai itse sytyttää valot.Tähän aikaan vuodesta täällä on rauhallisempaa kuin kesäaikaan, mutta yhtä hieno elämys näin talvellakin. Alueella oli runsaasti mm. laavuja joissa voi halutessaan paistaa vaikka makkaraa. 

Eläinpuisto on upealla metsäalueella ja tuntui kuin metsäretkellä olisi ollut upeiden eläinten ympäröimänä. Eläimet olivat aktiivisia ja uteliaita. Useat eläimet tulivat katselemaan meitä lähelle aitausta.

Uusimpina asukkaina täältä löytyi juuri puistoon muuttameet kultafasaanit Hillo ja Marmeladi.Kiitos mahtavasta ja elämyksellisestä matkasta.
Ihanaa joulun odotusta koko Ähtärin eläinpuiston väelle!

Oletko sinä vieraillut Ähtärin eläinpuistossa?


-Marjut-


Yhteistyössä: Ähtäri Zoo

Kuvat: Art LilyKristin I M.Hartikainen


Löydät minut facebookista:

Seurata voit myös instagramissa:

YouTube:


Lähetä kommentti