SOCIAL MEDIA

perjantai 22. helmikuuta 2019

Hääpäivää juhlistettiin hyvällä ruoalla ja oopperalla



Kaupallinen yhteistyö:

Viime lauantaina pääsimme mieheni kanssa kahden juhlistamaan hääpäiväämme muutamaksi tunniksi. Meille tuli ystävänpäivänä kuluneeksi seitsemän vuotta siitä kun meidät vihittiin. Viimeisestä kahdenkeskisestä ajasta onkin kulunut pitkä aika, miltein se vuosi. Kun näitä hetkiä ei  paljoa ole, on nämä hetket silloin sitäkin suuremmassa arvossa. Molemmat arvostavat hyvää ruokaa ja elämyksiä, joten nämä hääpäivän menovalinnat olivat mitä parhaimpia meille.

Tampereen ratinassa sijaitseva Ravintola Periscope oli ollut jo pitkän aikaa mielessä paikkana, jossa haluan ehdottomasti käydä. Katselimme jo hieman ennakkoon ravintolan Ala carte menuuta kotona, jotta ei iske niin kamala valinnanvaikeus sitten paikan päällä.


Meille oli pöytävaraus tehtynä ja saimme yhden parhaimmista paikoista ravintolassa. Saimme istua vierekkäin sohvalla, josta suoraan eteemme avautui upeat maisemat. Ei tarvinnut kuin nostaa katsettaan syödessä niin tämä kaikki upeus oli silmiemme edessä. 

Meidät otti vastaan ystävällinen henkilökunta, joka esitteli meille asiantuntevasti ruoat sekä juomat. Kumpikin valitsimme kolme ruokalajia, alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan. Alkujuomaksi valitsin alkoholitonta kuohuviiniä, jolla menin läpi ruokailun. Mies valitsi valkoviinin. Alkupaloiksi meille tuotiin lämmintä leipää.








Alkuruoaksi valitsin itselleni Crayfish & mango & dill, marinoituja jokiravun pyrstöjä, mangosalaattia, mango-jogurttivaahtoa ja tillileipää. 

Annos maistui todella raikkaalle ja nämä kaikki yhdessä oli erinomainen makuelämys, josta päällimmäisenä makuna nousi mango ja tilli. Annos oli juuri sopivan kokoinen alkupalaksi ja sopivan kevyt sekä raikas.


Mieheni valitsi alkuruoaksi Mangalitza & apple & malt, mangalitza-possurilletteä, karamellisoitua omenaa ja grillattua mallasleipää.

Mieheni kuvaili annoksensa herkulliseksi, jossa maut kohtasit hyvin. Annoskoko oli juuri sopiva.


Pääruoaksi valitsin Guineafowl & peanut and maple syrup glace, kokonainen, vaahterasiirapilla ja maapähkinällä glaseerattu kevätkananpoikaa.

Yllätyin todella positiivisesti tästä kanan ja makean yhdistelmästä. Todella erilainen ja maukas. Täydellinen makuyhdistelmä.

Lisukkeena otimme yhteiseksi Avokado & tomato, sokerisuolattua avokadoa ja tomaattia sekä Potato puree with bone marrow, luuytimellä ja ruskistetulla voilla maustettua perunapyreetä.





Mieheni valitsi pääruoaksi Beef fillet 180g & beans &truffle, grillattua naudansisäfileetä 180g, papuja, siitakesieniä, tryffelivoita ja madeirakastiketta.

Mieheni kehui annosta todella hyväksi. Se oli maukas ja sopivan täyttävä. Maut täydensivät hyvin toisiaan. Tästä mieheni lähetti erityiskiitoksen kokille.



Seuraavaksi oli jälkiruokien aika. Meinasimme ensin valita samat annokset, mutta päädyimme valitsemaan erilaiset niin saimme maistaa kahta erilaista jälkiruokaa.

Juomana itselläni oli alkoholiton kuohuviini ja mieheni valitsi jälkiruokaviiniksi portviinin.
Lisäksi otin cappuccinon ja mies irish coffeen.


Otimme Pavlova & chocolate & cherries, suklaapavlovaa, paahdettua valkosuklaavanukasta, kirsikkaa ja suolakaramellikastiketta.

Rakastan suolaisen ja makean yhdistelmää, kuten tässäkin oleva suolakaramellikastike sopii täydellisesti tähän annokseen. Kirsikat olivat herkullisen makeita. Annos oli kuin taideteos. Näyttää upealta, maistui hyvältä ja annoksessa oli monta erilaista rakennetta.


Chocolate & raspberries, suklaamutakakkua, vadelmasorbettia, marinoitua vadelmaa ja vadelmavaahtoa.

Yksi suurista suosikeistani on myös suklaan ja vadelman yhdistelmä. Aidon vadelman maku tuo raikkautta suklaaseen ja tässä ne yhdistyivät hyvin. Mutakakun rakenne on täydellinen. Annos näytti kauniilta ja herkulliselta, myös sitä se oli.





Ihan viimeiseksi meille tarjottiin vielä drinkit. En osannut valita joten, toiveena oli alkoholittomuus ja jotakin raikasta. Aivan mielettömän hyvää, kumpa muistaisen mitä kaikkea tässä oli, mutta vadelmaa ainakin, tässä omassani. Kuplivan raikasta todellakin. Mieheni valitsi itselleen appelsiinin makuisen drinkin.


Ravintola Periscope on todella viihtyisä, ruoka hyvää ja palvelu ystävällistä sekä hyvin ammattitaitoista. Kiitos koko Ravintola Periscopen henkilökunnalle tästä upeasta elämyksestä. Suosittelen lämpimästi.

...

Pressikuva: Petri Nuutinen / Tampere-talo

Seuraavaksi suuntasimme Tampere-talolle oopperaan. Pieni kiirekin jo meinasi tulla, mutta ehdimme kuin ehdimmekin ajoissa paikalle. Iso sali oli aivan täynnä, arvatenkin. 

Tampereen Oopperan vuoden 2019 oopperatuotantona nähtävä,
Giacomo Puccinin La boheme on Pariisiin sijoittuva ja yksi maailman suosituimmista oopperoista. Tampereen oopperassa se on nähty viimeksi vuonna 1978. 
Teoksen on ohjannut Suomen ooppera- ja teatteritaiteen kärkiohjaajiin kuuluva Kari Heiskanen.

La Boheme on oopperataiteen klassisia perustarinoita, jossa kuvataan traagista rakkautta. Tarinan nuoret tulevat tuntemaan elämän haurauden, sen arvon ja todellisen rakkauden syvyyden kun rakastetun sairastuminen ja äkillinen kuolema paljastaa elämän julman lain.
Ooppera käsittelee paitsi ihmisen olemisen rajoja, myös elämisen voimaa.

"Tuomme kauniin tulkintamme 1950-60- luvun taitteen värikkääseen Pariisiin. Tuo ajankohta on samaan aikaan moderni ja eksoottinen, ja vaikka se on monille meistä täysin tunnistettava, siinä on silti menneen maailman kauneutta, kertoo Kari Haiskanen, Tampere-talon sivuilla"

Pressikuva: Petri Nuutinen 

Pressikuva: Petri Nuutinen 

Pressikuva: Petri Nuutinen 

Pressikuva: Petri Nuutinen 

Pressikuva: Petri Nuutinen 

Tarina on koskettava. Tulkinta on toteutettu kaikin puolin upeasti ja siitä todella löytyy menneen ajan kauneutta, huumoria unohtamatta. Päähenkilöinä nähdään Helena Juntusen esittämä ompelijatar Mimi sekä Jesus Garcian esittämä runoilija Rodolfo. Nuorten iloinen, riehakas ja rakkauden täyteinen elo saa traagisen päätöksen kun sairastuneen Mimin elämä hiipuu Rodolfon syliin. 
Esitys on kokonaisuudessaan upea, täynnä tunnetta.

Esityskieli on italia, mutta tekstitys on suomeksi sekä englanniksi.
Tampere Filharmoniaa johtaa kokenut oopperakapellimestari Alberto Hold-Garrido.

Kiitos tästä upeasta elämyksestä.


Saimme viettää oikein mukavan päivän yhdessä. Seuraavaa kertaa odotellessa. 
Iso kiitos Ravintola Periscope sekä Tampere-talo!

Ihanaa viikonloppua teille jokaiselle!

-Marjut-

Yhteistyössä: 
&


Tykkää blogistani facebookissa:

Seurata voit myös instagramissa:

YouTube:








22 kommenttia :

  1. Oikein ihanan hääpäivän olette viettäneet. Onnittelut myös! Olen kuullut tuosta Periscope ravintolasta niin monelta ystävältä kehuja, että se on kyllä tultava testaamaan sinne Tampereelle. La Boheme on ihana ooppera. Oopperassa aika kuluu siivillä kun katselee upeita pukuja, lavasteita ja nauttii mielettömistä äänistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marjo <3 Ravintola Periscope on kyllä käymisen arvoinen paikka. Todella viihtyisä, ne näkymät, ruoka ja loistava palvelu. Kyllä kelpasi.

      Ooppera oli myös upea, jokaiselle aistille. Niin paljon hienoja yksityiskohtia, se tarina, kerrassaan hieno elämys.

      Poista
  2. Ihana hääpäivä teillä ollut ja nuo ruokakuvat saa veden herahtamaan kielelle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira, nautimme kyllä päivästä ja paljon <3 Harvoin kun pääsee viettämään aikaa ihan kahdestaan, niin nämä hetket on kyllä hienoja ja tärkeitä.

      Poista
  3. Oliko tuo ooppera vähän niinkuin musikaali? En ole ikinä käynyt oopperassa, edellinen teatteri vierailukin taitaa olla opiskeluajoilta... Hienon päivän saitte. Mua jäi kiinnostamaan että minkä kokoinen tuo kananpoika oli? ja nyt haluttaa sitten avokadoa ja tomaattia jostain kumman syystä..... :D upeat esillepanot kaikissa annoksissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kyllä upea päivä kahdestaan <3 Oopperalla ja musikaalilla on eronsa, mutta helpoin tapa on ehkä huomata se, kun sen kuulee ja näkee itse :D Esimerkiksi youtubesta löytyy erilaisia tulkintoja myös tästä oopperasta, Giacomo Puccinin La Boheme. Sitten kun vastaavasti haet jonkin musikaalin, niin ero on selkeämpi :)

      Tuo Ravintola Periscopen kananpoika oli pienempi kuin "iso kana". Yllätyin itsekin, että se oli kokonainen vaikka kyllähän se luki siinä menuussakin :) Sehän on tosiaan ontto sisältä ja liha on siinä päällä. Todella herkullista oli kyllä, yhdistettynä makeaan. Ruoka oli kaikinpuolin hyvää ja upeat esillipanot oli kyllä.

      Poista
  4. Ihana päivä ollut teillä. Ja sun paita on tosi upea!
    Ansku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Ansku <3 Meillä oli kyllä kaikinpuolin ihana päivä.

      Poista
  5. Onpa teillä ollut ihana tapa juhlistaa hääpäivää! Hyvä ruoka maistuu aina! Oopperassa en ole käynyt koskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna <3 Meillä oli kyllä mukava päivä, ja pitkästä aikaa ihan kahdestaan :) Itse olen viimeksi ollut oopperassa yli kymmenen vuotta sitten :)

      Poista
  6. Ihana hääpäivä! Olemme käyneet useasti syömässä Periscopessa ja emme ole koskaan pettyneet.

    VastaaPoista
  7. Oi kun menu näytti hyvältä! Mukavaa hääpäivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nina <3 Oli kyllä herkullista ruokaa ja muutoinkin todella viihtyisä paikka :)

      Poista
  8. Ihana hääpäivä teillä on ollut! Menu näytti niin hyvältä, kelpaisi kyllä mullekin! <3

    VastaaPoista
  9. Vau! Mikä maisema! Mä en edes saisi syötyä, kun vaan tuijottaisin hengästyneenä ja ottaisin kuvia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisemat on kyllä upeat, hieman sai itseään hillitä kameran kanssa :D

      Poista
  10. Onnea hääpäivän johdosta! Olettepa saaneet viettää upean illan. Ihanalta näyttää kaikki herkut ja maisemat ja varmasti mielenkiintoinen esityskin :).

    VastaaPoista
  11. Onpa teillä ollut upea hääpäivä. Nuo ravintolan annokset näyttää siltä, että tuonne on pakko mennä joskus itsekin

    VastaaPoista