SOCIAL MEDIA

perjantai 29. maaliskuuta 2019

Piristävä, väsyttävä kevätOn aivan ihanaa, kun aurinko näyttäytyy entistä useammin ja ihana valo hakeutuu ikkunoista sisään. Ajatukset alkavat yhä enemmän olemaan keväässä ja sen tuomissa mahdollisuuksissa. Päivät pitenee ja virtaa tuntuu riittävän hieman enemmän kuin talvella. Vai riittääkö sittenkään?

Samaan aikaan, kun aurinko ja sen tuoma valo piristää, tuntuu myös, että väsymys painaa yllättäen enemmän. Oletko sinä kokenut tämän saman ilmiön itsessäsi? Mietin ehkä ensimmäistä kertaa oikeasti, mistä tämä saattaa johtua. Ehkä myös siksi, että väsymys tuntuu omassa kehossa ja mielessä juuri tänä keväänä enemmän kuin aiemmin.

Yksi ihan tavallinen selitys väsymykselle on tietenkin se, että kun päivät pitenee myös tekemiset venyvät myöhemmälle kuin ehkä pimeinä vuodenaikoina. Omassa tekemisessä huomaan etenkin sen, että voin venyttää joitakin asioita mm. valokuvaamista myöhemmälle, koska valoa riittää pidempään. Talvella se on ehkä parista tunnista muutamaan tuntiin jos luonnonvalossa meinaa kuvata. Ulkoilut ja lenkkeilyt saattavat venyä yhä pidemmälle iltaan. 

Koska valoisuus piristää, tulee tietenkin myös tehtyä kaikkea ehkä vähän enemmän. Monilla kevät saattaa innostaa uusiin harrastuksiin tai muihin tekemisiin, jotka vievät omalta osiltaan enemmän voimia. Nukkumaanmeno saattaa myös venähtää, eikä lisääntynyt valo välttämättä vaikuta myöskään myönteisesti unenlaatuun. Uni saattaa olla myös katkonaista ja ehkä kevyempää.

Myös ikä vaikuttaa asiaan ja kevätväsymys alkaa tavallisesti 30 ikävuoden jälkeen. Elimistö ei ole enää niin joustava muutoksille kuin ehkä nuorempana. Suurimmalla osalla väsymys menee onneksi nopeasti ohi tai osa ei kärsi siitä lainkaan. Itse jään odottelemaan, että väsymys väistyy ja tilalle jäisi vain tämä valon tuoma pirteys.

Voin huomata myös tuon, että intoa löytyy moneen projektiin, kun mieli on pirteämpi valon lisääntyessä ja se aiheuttaa varmasti myös osaltaan pidemmän päälle tätä väsymystä. 

Huomaatko sinä muutoksia omassa kehossa tai mielessä, valon määrän lisääntyessä?


16 kommenttia :

 1. Mulla alkaa näillä hetkillä olla enemmän sellainen fiilis, että haluaa tehdä omia juttuja, odottaa kesää ja sen kevyttä olemista. Väsyttää, mutta ei väsytä...Riippuu mitä asiaa sillä hetkellä katsoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni on myös koko ajan jokin projekti meneillään ja ajatuksenkin tasolla useita :) Valoisuus piristää ja antaa jaksamista tehdä kaikenlaista, mutta usein tulee tehtyä niin paljon, että se kostautuu väsymyksenä.

   Poista
 2. Itse piristyn aina keväisin. 👍☀️ Valon määrän lisääntyessä talven tuoma kooma alkaa pikku hiljaa väistyä. Olen kuullut, että monet kokevat juuri keväällä väsymystä tavallista enemmän. Itselläni tosin on tällä hetkellä hieman alakuloinenvaihe meneillään, mutta se ei suinkaan johdu keväästä. Tykkään seurata miten luonto herää eloon talven jälkeen!😊☀️ Odotan kovasti kesää, rakastan lämpöä!☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu ettei aiemmin ole kyllä ollut näin suurta väsymystä kuin tänä keväänä. Ehkä olen touhunnut nyt niin paljon enemmän ja se aiheuttaa osaltaan tätä väsymystä. Toivottavasti väsymys väistyy pian. :) Itse myös rakastan seurata luonnon heräämistä talven jäljiltä ja odotan suuresti kesää <3

   Poista
 3. Kevät on vuoden parasta aikaa. Vaikka pienen lapsen vanhempana olisi silmät ristissä kuinka, valosta kyteytyy ihan uutta energiaa ja voimaa kaikkeen tekemiseen. Olen itse allergikko, joka vie keväisin voimia, mutta silti ennemmin jaksan kuin väsähdän. Hienoin puoli vuotta on taas edessä ja täynnä upeita asioita ja seikkailuja. Ja tottahan toki sekin nostaa fiilistä, että juuri edellispäivänä sai varattua ihanan kesälomareissun Alpeille ja Sardiniaan <3 Mukavaa kevään jatkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös alkanut jo allergiat hieman oireilemaan. On todella ihanaa, kun aurinko paistaa ja tulee itsellekin pirteämpi fiilis. Nyt alkaa hiljalleen jo väsymys väistymään itselläni, nyt nautitaan <3

   Poista
 4. Kyllä kevät ja lisääntyvä valonmäärä tuovat lisäenergiaa päivää. Huomaan saavani aikaan paljon enemmän!
  Mukavaa kevään jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo saattaakin olla syypää omaan kevätväsymykseen. Tulee hosuttua niin paljon, että siksi laittaa vähän väsyttämään :D Mutta on niin ihanaa, kun aurinko paistaa ja lämmittää <3 Ihanaa kevään jatkoa myös sinulle.

   Poista
 5. Mun kohdalla keväällä ja valolla on vaan piristävä vaikutus, jaksaa ja innostuu paljon enemmän kun on aurinkoa ja valoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ilmiö on varmasti myös oman väsymyksen taustalla. Tulee niin paljon enemmän tehtyä, että alkaa sitten väsyttämään :)

   Poista
 6. Tuntuu kuin heräisin kevään myötä talviunesta. Mä saan voimaa valoisan ajan lisääntymisestä.
  Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin ihanaa, kun aurinko paistaa ja lämpöä riittää <3

   Poista
 7. Mie olen kans huomannut tänä keväänä olevani enemmän väsynyt. Mutta en tiedä johtuuko se loppuraskaudesta, hemoglobiinista, valosta vai ihan vaan siitä että viime viikolla oli tosi paljon tekemistä ja kaksi päivää myös reissattiin. Me hommattiin just pimennysverho makkariin, Toisaalta musta olisi ihana herätä kaikessa rauhassa hiljalleen lisääntyvään valoon kun aurinko alkaa paistaa :D mutta kyllä muuten nukahdan nykyään nopeasti pimeässä huoneessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimennysverhot on kyllä hyvä apu nukahtamiseen ja parempaan uneen. Meillä myös käytössä makkarissa ja lasten huoneissa :)

   Poista
 8. Mä olen huomannut vain piristyväni pidemmästä valoisasta :D Ihan parasta, kun tuntuu, että herää taas eloon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta :) Voi olla, että itse piristyy aina niin paljon, että elää kuin viimeistä päivää ja touhottaa niin paljon, että väsymys iskee :D Varmasti myös totta sekin, että ikä tekee tehtävänsä :D

   Poista