SOCIAL MEDIA

torstai 20. helmikuuta 2020

Juhlimme hääpäivää hyvällä ruoalla & teatterilla


Kaupallinen yhteistyö:

Viime lauantaina pääsimme mieheni kanssa viettämään laatuaikaa kahdestaan ja juhlistamaan meidän 8. hääpäivää. Viime kerrasta onkin suunnilleen se vuosi, kun olemme olleet kahden. Ehkä muistattekin, että olimme myös viime vuonna juhlistamassa hääpäivää täällä Ravintola Periscopessa. Tämä paikka oli niin mahtava, että tulimme tänne myös tänäkin vuonna. Tällä välin ravintolan menu on mennyt uusiksi, joten nyt päästiin maistamaan ihan uudenlaisia herkkuja. 


Olimme hitusen etuajassa, mutta meidän ei tarvinnut kuitenkaan odotella. Meidät otettiin iloisesti vastaan ja ohjattiin pöytään, joka oli tismalleen sama kuin viimeksikin. Silloin taisin kehuakin sitä ravintolan yhdeksi parhaimmista pöydistä. Istuimme vieretysten kasvot kohti valtavia lasi-ikkunoita, josta avautuvat hienot näköalat. Syödessään ei tarvitse kuin katsetta kohottaa niin näkymä on suoraan silmien edessä.


Ruokalistalta voi valita annoksia yhdessä jaettaviksi tai sitten valita ihan omat annokset. Päädyimme tälläkin kertaa omiin annoksiin, johon kuului alkupalat, pääruoat sekä jälkiruoat.
Ensimmäisiä ruokia odotellassa tilasimme kuohuvaa ja saimme pöytään lämmintä leipää.



Alkuruoaksi valitsin BEETROOT & HOLLANDAISE & SEA GRASS, eli tuhkattua punajuurta, rakuuna-hollandaisea, puffattua villiriisiä ja meriruohoa. Juomana alkoholiton kuohuviini.

Punajuuri maistui rapealta ja tuhkaiselta, hieman makeahkolta. Kokonaisuus täydensi toisiaan ja maut olivat kohdillaan, tykkäsin.



Miehen valinta alkuruoaksi oli REINDEER CARPACCIO & SHIITAKE & BERGKASE CHEESE, eli porocarpaccio, fermentoitua siitakesientä, bergkäse-juustoa ja puolukkakreemiä.

"Herkullinen alkupala. Sopivan suolainen annos erilaisine makuineen on mukavaa vaihtelua makunystyröille. Kuohuviiniksi valikoitui cava ja se oli myös todella hyvää." 



Pääruoaksi mieheni valitsi SPRING CHICKEN & CHIMICHURRI & TRUFFLE MAYO, eli grillattua kokonaista kevätkananpoikaa, chimichurria ja tryffelimajoneesia. Ja lisukkeeksi hän valitsi THE MOST WANTED POTATO, puikulapyreetä, ruskistettua voita, valkosipulia, piparjuurta ja tilliä.

"Täydellinen harmonia makujen kesken. Annoin talon valikoida kuivan valkoviinin, joka sopisi ruokaan. kaikki sopi yhteen hienosti ja makuja tulvi joka suunnasta."





Itse valitsin pääruoaksi HOKKAIDO PUMPKIN & CHICKPEA & SMOKY CHEESE, eli paahdettua Hokkaiso-kurpitsaa, kikherne-pinaattimuhennosta, siitakesieniä ja savujuustoa. Lisukkeeksi valitsin BELGIAN POTATOES & AIOLI, eli rapeita savusuolalla maustettuja Belgian perunoita ja aiolia. Juomana alkoholiton kuohuviini.

Yllätyin iloisesti, että kurpitsa tarjoiltiin kokonaisena ja annos oli koottu koverretun kurpitsan sisälle. Esillepano on annoksissa kyllä täysi kymppi. Hyvä, lihaton vaihtoehto. Erityisesti pidin kurpitsan pehmeästä mausta sekä savujuustosta, jota voisi olla enemmänkin. Rakastan juustoja.

Lisukkeeksi valitsin Belgian perunoita ja aiolia, jotka menivät hyvin yhteen annoksen kanssa. 




Jälkiruoaksi valitsin MATCHA TEA BRULEE & JASMIN & PEACH, eli matcha-brulee, persikkasorbettia ja jasmiinilientä. Juomana alkoholiton kuohuviini.

Tämä kuulosti todella mielenkiintoiselta ja erilaiselta, ja sitä se olikin. Maut sopivat täydellisesi yhteen. matcha tea brulee oli hyvin täyteläinen, kun taas persikkasorbetti oli ihanan keveää. Jasmiiniliemi toi kaikki maut yhteen ja maistui hivenen kukkealta. Mukavan raikas ja täyteläinen.



Mieheni valinta jälkiruoaksi oli ULTIMATE HAPPY ENDING, eli paistettua kardemumma-vaniljapullaa, vaniljajäätelöä, lakkahilloa ja lämmintä suklaakastiketta.

"Nautiskeluksi meni tämäkin.
suklaakastike, jäätelö, lakkahillo ja pulla oli raikas yhdistelmä.

Kaikki annokset alkupaloista ja juomista lähtien olivat erinomaisia ja palvelu oli ammattimaista sekä ajantasaista. Tunnelma oli rento ja aika kului nopeasti hyvien makujen siivittämänä.
Kiitokset oli pakko jättää kokille annoksista, joita hän teki illan aikana." 




"Jälkiruokien päälle otin vielä Whiskey Shower ja Irish Coffee."


Minä annoin vapaat kädet moctailin tekoon.
Tähän käytettiin aitoa mansikkaa, ja maistoin myös limen. Ihanan raikas ja marjaisa. 



Ruokailun päätteeksi meidät ohjattiin vielä käymään ravintolan toisessa kerroksessa olevassa lounge baarissa. Siellä emme olleetkaan aiemmin käyneet. Siellä joimme vielä yhdet moctailit ja coctailit ennen kuin lähdimme jatkamaan matkaa hämärtyvään iltaan.



Ravintola Periscope oli jälleen upea kokemus. Ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu, erinomainen ruoka ja hyvät juomat. Kiitos oikein paljon!

Suosittelen lämpimästi käymään ja tutustumaan.



Niskavuoren Heta 
on kertomus naisesta, joka hylättiin ja häpäistiin. Se on kertomus kovasta ja lujatahtoisesta naisesta, joka ei kykene anteeksiantoon.

Suuren rusthollin tytär Heta on rakastunut ison talon isäntään, Santeriin, ja tulee raskaaksi. Santeri kuitenkin rakastuu ja ottaa vaimokseen toisen naisen. Heta puolestaan naitetaan talon rengille, Akustille.

Hetan ja Akustin häitä vietetään, kunnes Heta keskeyttää juhlat ja vaatii muuttoa heti. Torppa on vaatimaton, eikä Heta ole lainkaan tyytyväinen. Vieraita ei oteta vastaan ennen kuin uusi pytinki on kokonaan valmis ja siihen kuluukin peräti 17 vuotta.

Akusti onnistuu kasvattamaan heidän omaisuuttaan pitäjän suurimmaksi ja saa lukuisia kunnianosoituksia, joita Heta kuitenkin aina vähättelee ja ihmettelee ääneen -Eikö nyt pitäjästä parempaa löytynyt.

Kun Akusti sittemmin kuolee, huomaa Heta miehensä arvon liian myöhään. Heta romahtaa.
Teos on kannanotto ihmisen itsekeskeisyyteen ja riittämättömyyteen, mikä ohjaa myös Hetaa. Aina täytyy olla paremmin.

Esitys oli intensiivinen, joten aika ei käynyt pitkäksi. Roolihahmojen eläminen ajan hengessä oli uskottavaa ja ajoittain tuntui, kuin eläisi itsekin 1900-luvun taitteessa.

Esitys sisältää voimakkaita valo- ja ääniefektejä.

(Kuva: Heikki Järvinen, Tampereen Teatteri)

(Kuva: Heikki Järvinen, Tampereen Teatteri)

 (Kuva: Heikki Järvinen, Tampereen Teatteri)

 (Kuva: Heikki Järvinen, Tampereen Teatteri)

(Kuva: Heikki Järvinen, Tampereen Teatteri)


(Kuva: Heikki Järvinen, Tampereen Teatteri)

(Kuva: Heikki Järvinen, Tampereen Teatteri)

(Kuva: Heikki Järvinen, Tampereen Teatteri)


Oli aivan ihanaa päästä taas pitkästä aikaa viettämään aikaa kahden kesken.
Kiitos Ravintola Periscope ja Tampereen Teatteri upeasta päivästä ja illasta.








8 kommenttia :

  1. Maha alkaa kurnia kun noita ruokakuvia katselee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periscopessa on kyllä niin hyvät ruoat ja juomat. Ja tuo esillepano on kyllä myös niin täykky. :) <3

      Poista
  2. Teillä on ollut ikimuistoinen hääpäivä. Ihanat ruuat ja niin kauniit annokset. Todella upea tuo kurpitsa-annos! Olipa mukava tutustua ravntola Periscopen ruoka-annoksiin ja tunnelmiin.
    Eikä tuossa vielä kaikki - Niskavuoren Heta vielä odotti teitä. Teillä menee Tampereella "Niskavuoren Heta" ja meillä Turussa "Niskavuoren nuori emäntä". Upeita suomalaisia näytelmiä.
    On teillä ollut hieno hääpäivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kyllä aivan ihana päivä. Tuo kurpitsa annos oli kyllä iloinen yllätys. Periscopessa on kyllä niin upea esillepano ruoissa. Niskavuoren Heta oli hieno näytelmä, tykkäsin.

      Poista
  3. Teillä on ikimistoinen hääpäivä. Periscope on todella ihana ravintola ja teatterissa on aina kiva käydä. Hyvä näytelmä vie aina mukanaan.

    VastaaPoista
  4. Hyvää pääpäivää teille! Ikimuistoinen ateriakokonaisuus ja teatteri ovat hyvä tapa viettää tärkeää merkkipäivää. Periscopessa en ole vielä ehtinyt käydä mutta moni on sitä kehunut joten täytyy tulla pistäytymäänä. Niskavuori -näytelmät ovat aina vakuuttavia ja Niskavuoren naiset "kovia naisia". Täytyy harkita teatteriretkeä myös Tampereelle joku viikonloppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein paljon Marjo. <3 Periscope on kyllä ollut todella meidän molempien mieleen. Kävimme täällä myös viime vuonna, hääpäivää juhlistamassa. Hyvän ruoan ja juoman lisäksi tunnelma on meille tärkeä ja täällä se on aivan upea. Suosittelen todella lämpimästi.

      Niskavuoren Heta on kyllä hieno näytelmä.

      Poista