SOCIAL MEDIA

maanantai 2. marraskuuta 2020

Lomalla Jyväskylässä 2/2


Kaupallinen yhteistyö

Toissa viikon perjantaina lähdimme viikonloppu lomalle Jyväskylään. Tulimme tänne Jyväskylän keskustassa sijaitsevaan hotelliin, Original Sokos Hotel Alexandraan. Yövyimme täällä siis seuraavat kaksi yötä. Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla keskellä kaupunkia, josta lyhyen kävelymatkan päästä löytyy mm. Matkakeskus, Kaupunginteatteri kirkkopuiston laidalta ja vilkas kävelykatu nurkan takaa.

Saavuimme Alexandraan iltapäivällä ja meidät otettiin iloisesti ja ystävällisesti vastaan. Tiesitkö, että huoneen hintaan sisältyy myös asiakassaunan käyttö porealtaineen. Hotellista löytyy lisäksi lapsille leikkihuone. Aamiaisbuffet tarjoillaan hotellin katutasossa Franseska ravintolassa, aivan vastaanoton vieressä. 

Lapsille sai lisäksi vastaanotosta puuhavihkoja ja värikyniä. Halutessaan vastaanotosta voi myös lainata lapsille kirjoja ja pelejä.

Matkakeskus löytyy lyhyen kävelymatkan päästä, kaupunginteatteri Kirkkopuiston laidalta ja vilkas kävelykatu nurkan takMatkakeskus löytyy lyhyen kävelymatkan päästä, kaupunginteatteri Kirkkopuiston laidalta ja vilkas kävelykatu nurkan takaa.Matkakeskus löytyy lyhyen kävelymatkan päästä, kaupunginteatteri Kirkkopu



Meille oli varattu Juniorsviitti, joka sijaitsi viidennessä kerroksessa. Sviitti on läpi talon, joten maisemia voi ihailla molemmin puolin. Juniorsviitissä on kaksi erillistä huonetta, kylpyamme sekä suihku, ja säädettävä ilmastointi. Vanhimmille lapsille oli pedattu sänky sohvalle sekä tuotu sviittiin yksi ylimääräinen sänky. Kuopus nukkui meidän vanhempien kanssa toisen huoneen suuressa ja pehmeässä sängyssä.

Juniorsviitti on mukavan tilava ja viihtyisä isommallekin perheelle.
Sisustus on skandinaavinen, selkeä, rauhallinen ja tyylikäs. Aitoja materiaaleja ja eläviä puupintoja sekä vaaleaa värimaailmaa ja kontrastina tummia sävyjä. Kalusteet ovat kotimaisia, esimerkiksi pöydät ja kaapit on valmistanut paikallinen puusepänliike. Tykkäsimme sviitin tunnelmasta ja tyylistä todella paljon.





Meitä odotti sviitin pöydällä ihanan herkullinen tervetuloa toivotus.
Tietenkin Pandan herkkuja sekä kahvia ja teetä.



Kylpyhuone sijaitsi tyylikkäästi huoneiden välissä. Yksi ensimmäisistä kysymyksistä on lapsilta aina: -Onko huoneessa kylpyamme?
Kyllä, meillä oli kylpyamme ja siinä kylvettiin jokaisena päivänä useammankin kerran. Kylpyvaahtoakin saatiin vielä lisää. Hyvänä lisänä oli myös erillinen suihkukaappi ammetta vastapäätä. Kylpyhuone on mukavan tilava ja siellä on hyvin laskutilaa, sekä iso, kauniisti valaistu peili. 


Vuode oli leveä, mukavan pehmeä ja pääsimme nauttimaan hyvistä yöunista. Mukavaa tunnelmaa lisäsi myös sängynpäädyn lempeä valaistus.





Franseska ravintolan aamiaisbuffet oli erittäin runsas, monipuolinen ja tunnetaankin pettämättömän maukkaista herkuistaan. Runsas salaattipöytä, raikkaat hedelmät, puuro ja lämpimät ruoat vievät kielen mennessään. Kahvi oli myös erinomaista. Aamiaisbuffet onkin aina yksi kohokohdista hotellilomalla, kun saa tulla valmiiseen ja näin runsaaseen pöytään.





Aamupalan jälkeen lähdimme tutustumaan Jyväskylän nähtävyyksiin ja ihan ensimmäisenä kävimme Pandan tehtaanmyymälässä. Se oli täynnä kaikille tuttuja herkkuja, ja osa erittäin hyvin hinnoin. Mukaan lähtikin herkkuja kotiin viemisiksi sekä tietenkin vähän tuliaisiakin.






Seuraava kohteemme oli Jyväskylän harju ja sen laella oleva Vesilinnan näkötorni sekä keskustasta päin nousevat Neron portaat. Ulkoilijoiden rakastama Harjun puistoalue on mäntymetsäinen keidas keskellä kaupunkia, Harjua kiertää suosittu pururata ja siellä risteilee myös lukuisia kävelyteitä ja polkuja.

Kävimme ihastelemassa Jyväskylän kauniita maisemia Vesilinnan näkötornista. Hieman alempana on Kahvila-Ravintola Vesilinna, jonka terassilta voi myös katsella kaunista kaupunkia.






Harjun Vesilinnan näkötornin alakerrassa sijaitsee Keski-Suomen luontomuseo. Siellä kävimme myös samalla reissulla. Kiva, kun on useampi kohde samassa paikassa. Museo ei ole kovin suuri, joten sen jaksaa pienimmätkin katselijat kiertää hyvin läpi. Museo on lisäksi maksuton.






Toisena päivänä illastimme Frans & Sandra ravintolassa, joka sijaitsee hotellimme alakerrassa.
Meille oli varattu iso pyöreä pöytä ikkunan vierestä, johon meidät ystävällisesti saateltiin ja annettiin ruokalistat. Yllätyksenä meille tarjottiin myös tervetuliaismaljat, ihanaa. Tämän jälkeen meille tuotiin pöytään vielä lämmintä leipää.

Tytöt saivat myös värikynät ja väritystehtäviä, niin odottelu ei kävisi pitkäksi.



Hetken aikaa meillä meni, kunnes onnistuimme valitsemaan alkuruoat ja pääruoat monista herkullisista vaihtoehdoista. Tällä kertaa myös tytöt valitsivat alkuruoat. Juustoa rakastava kuopus valitsi Ranskalaisen juustolautasen ja toinen neiti valitsi Ranskalaisen leikkelelautasen.



Esikoinen ja mies valitsi molemmat alkuruoaksi Vuohenjuusto Brick-rullan eli taikinaan kääritty ja friteerattu vuohenjuustorulla, granaattiomenahilloketta ja paahdettua pähkinää.

Mies kehui tätä todella maukkaaksi, annos oli sopivan suolainen, mukavan rapealla taikinakuorella.


Oma valintani oli Myskikurpitsakeitto, paahdettua pähkinää ja kookoskermaa. 

Keitto oli ihanan täyteläinen ja pehmeän makuinen. Ihan ykkösherkku kurpitsasta pitävälle.


Pääruoaksi molemmat tytöt valitsivat Pienet Kanavartaat, paprikamajoneesia, ranskalaisia perunoita, porkkanaa, salaattia ja tomaattia.



Esikoisen valitsema pääruoka oli Poronpaistia, punaviinikastiketta, lime-selleripyreetä, herkkutattia, paahdettua porkkanaa ja Mustaleima-emmental-perunagratiinia.


Mies valitsi Pippuripihvin (kahdella pihvillä 300g) eli parasta kotimaista rotukarjan sisäfileetä, pippurikastiketta, lime-selleripyreetä, pekoni-papua ja Mustaleima-emmental-perunagratiinia.

Sopivan pippurinen annos, jossa kaikki maut sopivat täydellisesti yhteen.


Oma valintani oli Hunajaista Kananpojanrintaa, kermaista kanalientä, kurpitsapyreetä, broccolinia ja punajuuricouscous.

Annos oli sopivan kokoinen, hunajainen kananpojanrinta oli mehukas ja maukas. Kermainen kanaliemi ja kurpitsapyree oli pehmä ja herkullinen lisä kananpojanrinnalle.


Jälkiruoaksi mies valitsi perinteiset, kaksi vaniljajäätelöpalloa ja suklaakastiketta. Juomaksi cappuccino.


Valitsimme esikoisen kanssa molemmat Lämmintä Suklaakakkua, Valrhona alpaco -suklaata, vadelmakastiketta ja vaniljajäätelöä, ja tilasimme annokseen vielä toisen jäätelöpallon extrana.

Juomaksi otin cappuccinon ja esikoinen kaakaon.

Tämä jälkiruoka oli täydellinen yhdistelmä pehmeää suklaakakkua, kirpakkaa vadelmaa ja täyteläistä vaniljajäätelöä.



Tytöt valitsivat jälkiruoaksi Lasten jäätelöannokset, mansikka- ja vaniljajäätelöä, suklaakastiketta ja tikkarit.


Illallinen oli mitä loistavin. Todella hyvää ja täyttävää ruokaa sekä ystävällistä ja ammattitaitoista palvelua. Lapset huomioitiin myös todella hyvin ravintolassa, mikä on meille myös tärkeää. 


Seuraavana aamuna saimme vielä nauttia valmiista ja erittäin monipuolisesta hotelliaamiaisesta. Meillä oli vielä muutama kohde tälle päivälle ennen kuin lähtisimme tekemään matkaa kohti kotia. Ennen sitä kuitenkin nautimme hitaan aamiaisen ja kävimme saunaosaston porealtaissa sekä nautimme sviitissä pötkötellen.

Porealtaat olivat ehdottomasti hitti tässä hotellissa. 





Saunaosastolla on erilliset löylyhuoneet naisille(sandra) ja miehille(Alex), yhteinen vilvoittelu- ja oleskelutila, kolme poreallasta (+35 astetta) sekä mukavia sohvia ja nojatuoleja. Saunassa voi hemmotella itseään kotimaisilla Lumenen tuotteilla.

Keskisuomalainen luonto on vahvasti läsnä näissä saunatiloissa, näkyen mm. runsaissa puupinnoissa sekä luonnonläheisessä värimaailmassa. Sauna from Ry. on myöntänyt asiakassaunallamme Alexandralle Authentic Finnish Sauna Experience -Sertifikaatin, ensimmäisten Sokos hotellien joukossa.


Luovutimme sviitin hieman ennen puoltapäivää ja suuntasimme lähistöllä olevalle Korkeakosken vesipuoukselle. Hotellilta ei ollut sinne kovin pitkä matka ja se oli aivan toisen kohteemme Alvar Aalto -museon läheisyydessä.



Vesiputous on todella kaunis ja sitä on vaikea vangita kuviin. Se kannattaakin käydä itse kokemassa ja näkemässä jos täällä suunnilla sattuu olemaan.



Viimeisimpänä, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä kohteena oli Alvar Aalto -museo.
Täällä oli ehdottomasti pakko päästä käymään, kun täällä kerran oltiin.

Museovierailu Alvar Aalto -museoon on sukellus Aallon arkkitehtuuriin, muotoilun ja henkilöhistorian maailmaan, mutta samalla myös arkkitehtoninen kokemus tilasta ja rakennuksesta. Museon perusnäyttelyssä on esillä Aallon elämäntuotannon koko kaari ja henkilöhistorialliset vaiheet. Museon galleriassa esitellään vaihtuvia näyttelyjä arkkitehtuurista ja muotoilusta.

Upea ja vaikuttava näyttely.










Siinä sitten oli koko meidän Jyväskyläreissu paketissa. 
Paljon nähtiin ja koettiin. Toivottavasti sait hyviä vinkkejä matkailuun ja yöpymiseen upeassa Jyväskylässä! 

Meillä oli todella mukava reissu, kiitos vielä Original Sokos Hotel Alexandra. Suosittelen ehdottomasti Alexandraa, kun yövyttä Jyväskylässä.





8 kommenttia :

  1. Milloinkahan sitä itse pääsee seuraavan kerran hotellissa yöpymään. Tämän koronan takia ei juurikaan oman kaupungin ulkopuolella ole tullut nyt liikuttua.. Toivottavasti ensi kesäksi viimeistäänkin tilanne olisi helpottanut.

    VastaaPoista
  2. Minä kävin viimeksi Jyväskylässä bloggaajamatkalla juuri ennen kuin korona sulki Suomen viime keväänä. Söimme lounaan tuolla Frans & Sandrassa. Oli kiva paikka ja hyvä palvelu.

    VastaaPoista
  3. Teillä on ollut todella superihana Jyväksylän reissu! Olin suunnittelemassa reissu J:kylään nyt kesälomalla mutta eipä sitten tullut tehtyä. Pidän kaupungista ja tuo Alvar Aalto -museo on upea paikka. Kiitos kattavasta esittelystä ja hotelli näyttää erittäin viihtyisältä paikalta. Teidän lapset näyttävät suloisilta kuvissa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli todella mukava reissu ja ehdittiin kyllä paljon. Oli kyllä upea kaupunki. <3

      Poista
  4. No olipa monipuolinen loma! Ja nappivalinta hotelliksi! Taas nähtiin miten paljon Suomestakin saa lomamielessä irti jopa karmivimpina vuodenaikoina. Hyvä kombinaatio paikallista, kotimaista ja kansainvälisyyytä, sekä luontoa ja kulttuuria. Ehditte paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, hotelli oli hyvä valinta. <3 Ja todella olen samaa mieltä, että Suomesta löytyy upeita paikkoja ja nähtävyyksiä vuodenajasta riippumatta. :)

      Poista