SOCIAL MEDIA

tiistai 15. elokuuta 2017

Mitkä tyttöjen ja mitkä poikien vaatteet?

Pohdintaa miten vaatteet jaetaan tyttöjen ja poikien vaatteisiin?


Tähän törmää aina kun lähtee ostamaan vaatetta. Paitaa, kenkää tai melkein mitä vain. Monesti kysytään tuleeko tytölle vai pojalle? Ja ehdotetaan tuotteita värin perusteella. No onhan näin ilmeisen pitkään jo ollut tapana. Itseäni kuitenkin harmittaa että liian monissa paikoissa on edelleen tarjolla tytöille vain pinkkiä ja pojille sinistä. Toki muitakin värejä mutta nämä ne yleisimmät esimerkit.

Eihän näissä väreissä ole mitään vikaa tietenkään mutta kaikki värit kuuluvat mielestäni kaikille.
Esikoiselle (pojalleni) aikoinaan ostin pari vaaleanpunaista paitaa kun hän oli pikkuinen ja myyjä totesi automaattisesti, aaa sinulla on pieni tyttö.   

Etenkin "perusvaatetta" kun myydään niin miksi jaetaan sukupuolen mukaan eri osastoille?

Ostin tytöilleni esimerkiksi viime kevään alesta "poikien takit". Ihan perusmalli kaikille sopiva ja väri oli ihana keltainen. "Poikien" mustat vk-housut tytöille on myös hommattuna tälle syksylle.

Monesti kierränkin kaikki osastot läpi, etenkin kun tytöille etsin vaatetta. Usein pienten poikien osastolla on kivoja vaatteita tytöillekin. Isommille pojille tuntuu olevan tarjolla aika huonosti mitään. Osastot ovat usein aika pieniä. Se on harmillista.  

Toki design vaatteet ovat omaa luokkaansa ja niissä on mielenkiintoisia kuviointeja, printtejä ja värejä. Sekä paljon unisex vaatteita. Mikä on mahtavaa. 


Millaisia ajatuksia sinulla on tästä asiasta? Olenko yksin ajatusteni kanssa?


-Marjut-


Blogiani voit lukea myös Kaksplussan blogiverkostosta2 kommenttia :

  1. Koko jaottelu on mielestäni turhaa. Vaatteet voisivat olla kokojen mukaan ja sieltä sitten lapset voisivat valita mieleisensä. Ja samaa mieltä siitä, että isommille pojille on todella nihkeästi tavallisessa kaupassa valikoimaa. Vaikka tykkäävät väreistä ja vaatteista. Onneksi olemme löytäneet sellaisia hyviäkin kauppoja ja merkkejä joista löytyy kaikkea kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin kaipaisin väriä enemmän valikoimiin isoille pojille näihin tavallisiin kauppoihin.

      Poista