SOCIAL MEDIA

lauantai 19. elokuuta 2017

Turku...

...On ollut uutisissa, ihmisten puheissa, nettikeskusteluissa. Kaikkialla.
Teko joka tapahtui on kamala. Tämä oli aihe johon minun ei pitänyt sanoa sanaakaan. Koska tuntui ettei niitä tässä tilanteessa välttämättä ole. Varsinkaan sellaisia joita ei aina joku ehkäpä ymmärtäisi väärin. Mutta nyt on ehkäpä sanottava jokunen sana.

Asia on pelottava ja kaikinpuolin väärin. Ihmiset jakautuvat tämänkin asian edessä. Tapoja käsitellä tätä asiaa on monia. Kuinka se koskettaa meitä jokaista eritavalla. On kuitenkin raskasta luettavaa kun ihmiset jakavat vihapuhetta tapahtuneen johdosta. Tottakai viha on vahva tunne ja tässäkin tapauksessa todellakin sallittua. Myös pelko lisää vihaa. Mutta kun viha lähtee omille poluilleen niin tekeekö sekään enää kenellekään mitään hyvää? 

Nyt tuntuu että vihataan kaikkia ja kaikkea. Sekoitetaan rasismi terrorismiin ja toisinpäin. Tuntuu kurjalta että ulkopuolisetkin saavat kuraa niskaansa vaikka jo olemalla kotoisin muualta. Yleistetään. Suomalaisetkaan eivät ole välttyneet vihalta. He jotka ovat olleet paikalla teon sattuessa syytellään jopa heitäkin asioista joita ovat tai eivät ole tehneet. Vaati todellista rohkeutta lähteä jahtaamaan tekijää, heistäkin osa oli ulkomaalaisia ja osa suomalaisia.

Tämä on jälleen kerran sellainen asia, että on se helppo mennä huutelemaan täältä kauempaa mitä kenenkin olisi pitänyt tässä tilanteessa tehdä. Eihän sellaista voi kukaan tietää etukäteen saatika varautua tällaiseen niin että olisi jokin valmis kaavio minkä mukaan mennään. Paljon voi sanoa mutta se onkin aivan eri asia kuin olla itse tilanteessa. Mahtavaa että nämä ihmiset ovat kuitenkin auttaneet toisiaan, tukeneet hädän keskellä. Pidetään mielessä nämä hyvät asiat, ei viljellä vihaa kaikkia ja kaikkea kohtaan. Eikö tässä ole jo tarpeeksi. Etenkin omaisille. Ehkä tämäkin on helpommin sanottu kuin tehty.Pidetään huolta toisistamme.
 Osanotto omaisille ja voimia asianosaisille 💓-Marjut-


Lähetä kommentti