SOCIAL MEDIA

perjantai 25. tammikuuta 2019

Parisuhde Q&A-vastaukset. Nyt puhutaan suut puhtaaksi.


Ensimmäiseksi kiitän kaikkia teitä, jotka osallistuitte postauksen tekemiseen lähettämällä meille kysymyksiä. Kiitos!

Lähetitte myös aika kiperiäkin kysymyksiä, jotka tosiaan laittoi miettimään meidän parisuhdetta syvemminkin ja elämää ylipäänsä. Miltä elämä näyttää nyt ja sitten 10 vuoden päästä. Jonkin verran saimme keskenään samantyyppisiä kysymyksiä, niin niitä hieman niputimme yhteen yhdeksi kysymykseksi, mutta vastaamme niihin niin laajasti kuin voimme, jotta jokainen saisi kuitenkin vastauksen omaan kysymykseensä.


Q&A

Mitä raamattu teille merkitsee?

Marjut: Raamattu ja usko on osa meidän elämää. Se on antanut tukea, lohtua ja toivoa.

Ron: Raamatussa on paljon viisaita opetuksia elämästä. On tärkeä kirja joka on mukana elämän eri vaiheissa. 

Mitä olette oppineet toisiltanne avioliiton aikana?

Ron: Paljon uusia asioita. Esim.rakkaudesta, itsestänikin. Olemme oikeastaan toisiamme täydentävät vastakohdat, joten opeteltavaa on kummallakin varmasti paljon ja paljon on jo opittu.

Marjut: Menen samoilla linjoilla Ronin vastauksen kanssa. Täydemme toisiamme monessa asiassa. Olemme kumpikin oppineet toisiltamme paljon. Koen sen suurena rikkautena elämässä. Elämä on oppimista kuolemaan saakka ja tulemme oppimaan toisiltamme vielä paljon lisää. Olen oppinut pitämään parempaa huolta myös itsestäni ja antamaan aikaa itselleni.

Mitkä piirteet toisessa ärsyttää eniten, ja mitkä taas ihastuttaa edelleen vuosien jälkeenkin?

Marjut: Itsepäisyys on piirre joka joissain asioissa ihastuttaa, mutta joissakin asioissa saa myös raivon partaalle. Omistautuneisuus perheelle ja välittäminen on ihailtavaa. Keskustelutaito on piirre josta olen enemmän kuin kiitollinen. Onnea on puhuva puoliso.

Ron: Ärsyttää: Tarkkuus monessa asiassa, perfektionismi ärsyttää toisinaan. Välillä saa ottaa rauhassa ja on lupa mennä siitä mistä aita on matalin.
Ihastuttaa: Marjutista huokuva välittäminen ja rakkaus lähimmäisiä kohtaan sekä huumorintaju.

Kertokaa toisen hyvät ja huonot puolet?

Marjut: Hyvät puolet on rehellisyys ja luottamus meidän välillä. Ron on ymmärtäväinen ja vahva tuki, joka jaksaa kantaa vaikeimpienkin aikojen yli. Päättäväisyys ja huumorintaju.
Huonoja puolia on edelläkin mainittu itsepäisyys.

Ron: Hyvät puolet: Kauneus, seksikkyys, hauskuus, viisaus, välittäminen. Marjut on myös ymmärtäväinen ja anteeksiantavainen.
Huono puoli: Perfektionismi.

Kuvaile puolisoa kolmella sanalla?

Marjut: Rakastava, rehellinen, vahva.

Ron: Hauska, rakastava, viisas.

Oliko teillä talvi- vai kesähäät?

Marjut: Talvihäät. Menimme naimisiin ystävänpäivänä 2012.

Ron:Talvihäät.

Mitkä on olleet isoimmat asiat puolison tavassa olla vanhempi missä olette halunneet/yrittäneet muuttaa toista (tai jos se ei ole onnistunut tai on tuntunut väärältä alkaa toiselta vaatimaan muuttumista), niin tekemään itse työtä siinä, että hyväksyy toisen tavan toimia?

Marjut: Liiallinen ehdottomuus pienissäkin asioissa, jotka eivät omasta mielestä ole niin tärkeitä, että ne vaatisi täyttä ehdottomuutta. Meillä on samanlaiset arvot jotka helpottavat tietysti vanhemmuudessa. Isoissa asioissa, kuten terveys ja turvallisuus on meille asioita, joissa olemme ehdottomia ja täysin samoilla linjoilla.

Ron: Lepsuus lapsille. Sinisilmäisyys heidän kanssaan.

Miten hoidatte parisuhdetta lapsiperheen arjessa?

Marjut: Halaaminen ja ohimennen koskettaminen on kivoja pieniä tapoja, jotka pitävät yllä yhteenkuuluvuuden tunnetta arjessa. Iltaisin on enemmän aikaa pötkötellä vierekkäin. Meillä puhutaan myös avoimesti ja rehellisesti, jos jokin asia painaa mieltä se otetaan esille eikä jäädä yksin miettimään. Se puhdistaa ilmaa ja sillä vältytään useimmiten väärinymmärryksiltä.

Ron: Iltaisin yhteistä aikaa. Halaaminen ja suukot ohimennessä päivällä.

Mikä toisessa on parasta?

Marjut: Vahvuus, perhekeskeisyys, huumorintaju, välittävä. Ron on koreilematon "pahapoika".

Ron: Kauneus, hauskuus, viisas ja seksikäs Marjut.

Missä näette suhteenne olevan 10 vuoden päästä?

Marjut: Uskon, että rakkaus kantaa. Näen ja toivon yhteisen elämän jatkuvan loppuun saakka.

Ron: Yhdessä 10 vuotta vanhempana ja toivottavasti viisaampana.
.


Kiitos 
vielä lähettämistänne kysymyksistä. Jos teille tuli vielä mieleen jotakin kysyttävää, voitte laittaa  kysymyksiä tulemaan blogin kommentteihin, niin vastaamme sinne.

💕

-Marjut & Ron-

Kuvat otti poikamme: Eemil Hartikainen 


Blogimme facebookissa:Seurata voit myös instagramissa:YouTube:

Lähetä kommentti