SOCIAL MEDIA

perjantai 4. tammikuuta 2019

Älä pilaa tavoitteita turhilla lupauksilla


Teitkö sinä uuden vuoden lupauksia?

Monelle uusi vuosi on tavallaan myös uusi alku. Uusi alku ehkä terveellisemmälle elämälle tai jollekin ihan muulle asialle. Lupauksen voi jakaa muiden kanssa tai pitää ihan omanaan jolloin paineet eivät tee lupauksesta liian pakonomaista. Toisille se voi tietenkin olla hyvä potku persiille ja motivaattori kun lupaus on jaettu muidenkin kanssa.

Tänäkään vuonna en tehnyt itse minkäänlaisia lupauksia koska omalla kohdalla se muuttuisi  pakonomaiseksi suorittamiseksi ja etenkin jos sen jakaisin vielä muillekin.

Tavoitteita toki uudelle vuodelle on. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on se jota pyrin ylläpitämään ja kohentamaan pienin askelin välttäen liian radikaaleja muutoksia etenkään lyhyessä ajassa. Toisille tietenkin sopivat paremmin radikaalimmat muutokset jolloin elämäntapoja muutetaan kerta heitolla.

Tarkemmin ajateltuna minullakin on yksi tällainen radikaalimpi muutos ollut myös itselläni. Sokeri tai toisinsanoen juuri ne herkut ovat yksi sellainen, että omalla kohdalla oli helpompi tehdä lakko ja pitää siitä kiinni pari kuukautta ja vasta sitten palata sallivampaan elämäntapaan.

Eli en usko elämäntapaan jossa olisi herkut täysin kielletty. Alkuun rajoittaminen teki itselleni tiukkaa joten päädyin hetkellisesti täyskieltoon. 

Itselläni on ollut vaikea tapa ellei jopa riippuvuus sokerista. Nyt mässäily on tuntunut jäävän vähän päälle joulun jäljiltä ja nyt onkin aika palata takaisin normaaliin rytmiini.
Olen myös huomannut, että olen taas entistä väsyneempi ja mieliala seilaa herkemmin kun veren sokerit nousee ja laskee. Huomaan, että on myös vähän vaikeampi jättää taas herkut vähemmälle kun sille on antanut liiaksi siimaa.

En kuitenkaan stressaa asiaa enempiä vaan teen nyt korjausliikkeen asian suhteen nostamatta asiasta isompaa numeroa. Pienet tai suuremmatkaan takapakit eivät pilaa hyvin alkanutta elämäntapamuutosta ellet sen itse anna pilata. Älä missään nimessä ainakaan luovuta. Mitään ei ole vielä menetetty. 

Muita ajatuksia uudelle vuodelle on tehdä entistä enemmän ympäristöystävällisiä päätöksiä.
Uuden vuoden kynnyksellä päätimme myös luopua ilotulitteiden ostosta ja nautimme jatkossa ainoastaan ammattilaisten ilotulitusnäytöksistä. Toki ilotulitteista luopumiseen liittyy myös paljon muitakin positiivisia vaikutuksia liittyen terveyteen sekä henkilö- ja omaisuusvahinkoihin.

Monesti ajatellaan, ettei se oma pieni panostus vaikuta mihinkään eikä varsinkaan riitä maailmaa pelastamaan. Totta, ei yksi tai useampikaan maailmaa pelasta, mutta jo pienet muutokset ympäristön puolesta auttavat enemmän kuin uskoisitkaan. Kun moni muuttaa edes sen pienen asian arjestaan yhdessä monen muun kanssa niin kyllähän se pienikin asia isoksi muuttuu.

Lupausten ja tavoitteiden ei aina tarvitse olla suuria vaan liikkeelle voi lähteä hyvinkin pienin askelin.
Kaikki on kuitenkin aina parempaa kohti, eikö vain?

Liian suuret lupaukset ja tavoitteet voivat pahimmassa tapauksessa viedä loputkin motivaation rippeet jolloin helposti tuntee itsensä epäonnistuneeksi, sekä usko omaan onnistumiseen karisee.

Ei luvata liikota, mutta uskalletaan kurkotella tähtiä kohti, edes varpaillaan!

-Marjut-


Blogia voit seurata facebookissa:

Seurata voit myös instagramissa:

Instagram tililläni on nyt myös ARVONTA käynnissä 15.1.2019 asti!


YouTube:
1 kommentti :

  1. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on myös meillä Maitokahvimediassa tämän vuoden isona teemana, ja juurikin tavoitteena eikä lupauksena.

    Kiitos ihanasta blogista!

    T. Noora / Metsäemo ja koko Maitokahvimedian väki

    VastaaPoista