SOCIAL MEDIA

tiistai 15. joulukuuta 2020

Joulun tärkeimpiä lahjoja Joulu lähestyy hurjaa vauhtia. Joulun aika on ihanaa, mutta monelle myös vaikeaa aikaa. Stressi ja huoli, kuinka tehdä joulu perheelle tänäkin vuonna. Miten saada raha riittämään, se sama raha, jolla pitäisi selvitä joka ikinen kuukausi. Nyt sillä samalla rahalla pitäisi tehdä lapsille joulu ruokineen ja lahjoineen. Se raha, joka ei välttämättä riitä edes tavanomaisena kuukautena pakollisiin menoihin.

Myös pitkät juhlapyhät lisäävät rahanmenoa perheissä. Joulu, se paljon odotettu, jopa vuoden kohokohta on monessa perheessä vaikeaa rahallisesti, henkisesti ja lukuisista muista syistä.
Joillakin on tukiverkostoa, joka voi auttaa. Tänä vuonna kuitenkaan moni ei pääse viettämään joulua, omaa kotia pidemmälle. 

Tarkoitukseni ei ole missään nimessä viedä keneltäkään joulun iloa, mutta haluan rehellisesti nostaa esille myös sen, että tänäkin vuonna on paljon perheitä avun tarpeessa. Vallitsevan maailmantilanteen takia näitä perheitä on varmasti tänä vuonna vieläkin enemmän.

On upeaa, että tänäkin vuonna monella on halu auttaa. Monella paikkakunnalla on järjestetty joululahjakeräyksiä lapsille ja tukea perheille. Joulu on lasten juhla ja jokainen varmasti odottaa omaa lahjaansa. Keräyksestä saatu lahja voi olla lapsen ainoa, jolloin tämän tärkeys korostuu entisestään.

Meidän perheelle hyväntekeväisyys on monin tavoin elämäntapa ympäri vuoden. Joulu on kuitenkin aikaa, jolloin hyväntekeväisyys korostuu ja moni myös haluaa osallistua. Jokainen pienikin teko on arvokas, jota ei pidä missään nimessä väheksyä. Jokaisesta niistä pienimmistäkin kasvaa jotain suurta.

Kuusi vuotta sitten meidän perheelle tuli perinteeksi, ostaa lahja tytölle. Joka joulu valitsemme sen ikäisen tytön, joka meilläkin olisi jos hän eläisi. Tänä vuonna lahjan saaja on kuusi vuotias. Tämä lahja on meille yksi joulun tärkeimmistä. Mietin paljon millaisen lahjan tahtoisin antaa omalle kuusi vuotiaalle tyttärelleni. Se, että saan antaa iloa tälle pienelle lapselle, saan myös tehdä konkreettisen teon jollaista en voi tehdä tämän yhden tyttäreni kohdalla. Joka vuosi tämä on yhtä raskasta, enkä ole voinut välttyä kyyneliltä, mutta saan siitä hyvin paljon myös iloa ja lohtua.

Toivon, että lahjan saaja on myös iloinen paketin avatessaan.♡Meidän muita tämän vuoden lahjoituskohteita ovat mm. 

Iloa ja valoa joulun odotukseen!


4 kommenttia :

 1. Kyllä, joulu on monelle perheelle aikamoinen rahareikä. On ollut aika surullista lukea somen eri ryhmiä, joissa ihmiset kertovat omia tarinoitaan...

  VastaaPoista
 2. Ihana perinne <3 Täälläkin jo muutamana jouluna osallistuttu hyväntekeväisyyteen, ja niin myös tänäkin vuonna :)

  VastaaPoista
 3. Aikuisten kesken lahjojen vaihtaminen on minusta ihan tarpeetonta, mutta lapset on ihan toinen juttu!

  VastaaPoista
 4. Todella ihana perinne! Paljon onkin keskustelupalstoilla näkynyt avunantajia <3

  VastaaPoista