SOCIAL MEDIA

keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Lupaukset on vaihtunut unelmien tavoitteluunNäin uuden vuoden kynnyksellä on ollut tapana tehdä lupauksia tulevalle vuodelle. Itse olen luopunut ajatuksesta vuosia sitten. Miksi antaa lupauksia, joita en ehkä pystyisi pitämään. Miksi tehdä lupaus, joka aiheuttaa todennäköisesti stressiä ja mielipahaa. Lupaus voi aiheuttaa tilanteen, jossa alatkin toimimaan päinvastaisesti vain entistä enemmän.


 Unelmat ja niiden tavoittelu on muodostunut tärkeäksi. Kulkea niitä kohti aina sen verran, kuin milläkin hetkellä on aikaa tai voimavaroja. Jokainen pienikin askel on aina lähempänä päämäärää. On hyvä myös tiedostaa, että erilaisissa elämän vaiheissa se ei aina ole mahdollista. On hetkiä, kun aika ja voimavarat menevät jo tavallisen arjen ylläpitämiseen. Vielä tulee kuitenkin se hetki, kun on enemmän aikaa omien unelmien tavoitteluun ja toteuttamiseen.

Kun on eletty arkea, jolloin lapset on pieniä ja oma unen tarve on suurimmillaan. Silloin unelma voi olla se hyvin nukuttu yö. Tällöin ei ehkä ole kaikkein otollisin hetki ollut itselleni harppoa suurin askelin kohti omien unelmien tavoittelua. Pitää muistaa armollisuus itseään kohtaan ja mennä voimavarojensa puitteissa. Tiedän ettei se ole helppoa, kun tuntuu, että yhteiskunta asettaa toisinaan kovia odotuksia vanhemmille. Pitää hoitaa lapset täydellisesti ja samalla muistaa, ettei kadota itseään.

Vanha sanonta "Kaikelle on aikansa ja paikkansa", kuulostaakin ihan järkeen käyvältä vai mitä? Kaiken aikaa ei tarvitse eikä pidä suorittaa. 

On hyvä olla elämässä unelmia, joita kohti kulkea omaan tahtiin ja juuri silloin, kun sinulle se sopii. Itselläni on ollut tapana pitää suurimmat unelmani vain itselläni ja kertoa niistä vain kaikkein lähimmille. Näin myös minimoin mahdollisen stressin tai painostuksen tunteen. Jollekin taas kertominen saattaa antaa enemmän voimaa mennä kohti unelmia. Tapoja on yhtä monta, kuin on ihmistäkin ja jokainen tapa on yhtä oikein, kun sen vain oikeaksi itselleen tuntee.

Toivon, että ensi vuonna tunnen ja ymmärrän itseäni taas hieman enemmän. Sitä kautta myös voin paremmin ja saan itsestäni irti enemmän. Maalaaminen on ollut yksi tapa käsitellä asioita ja rentoutua. Toivon, että myös ensi vuonna sille löytyy aikaa. ♡8 kommenttia :

 1. Toivotaan, että tuleva vuosi olisi kaikin puolin parempi kuin oli tämä vuosi.

  VastaaPoista
 2. Itse olen ainoastaan luvannut sen, että teen kaikkeni saadakseni vuodesta 2021 mahtavan :)

  VastaaPoista
 3. Hienosti mietittyä asiaa. Minä kyllä olen joka uusi vuosi luvannut, että alan juoda enemmän vettä, sillä vedenjuonti on minulle hankalaa, koska minulla ei ole koskaan jano. Pieni on lupaukseni, mutta tärkeä minulle. Mutta unelmat! Kaikelle on aikansa ja paikkansa. Ja se pitää unelmien kohdalla paikkansa. Ja erilaisista asioista unelmoimme, sekin kuuluu elämän kulkuun.
  Pidin kovasti postauksestasi. Kiitos siitä Melissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mukava kuulla, että pidit postauksesta. Tuota veden juontia pitäisi kyllä itsekin lisätä. Toivotaan, että tästä vuodesta 2021 tulisi hyvä meille kaikille! :)

   Poista
 4. Mukavan mietteliäs postaus ja hyviä pohdintoja.
  Ihanaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi <3

  VastaaPoista